Podzimní salát s kapustou, kaki a granátovým jablkem

Podzimní salát s kapustou, kaki a granátovým jablkem

Potřebujete doplnit vitamíny? Hledáte způsob, jak ozvláštnit zdravý jídelníček? Tenhle salát je dvojnásobná výhra. Skvěle chutná a dodá vám pořádnou porci zdraví.

Na 2 porce budete potřebovat:

1 ks kaki Persimon Bouquet
několik listů kapusty
200 g čerstvého červeného zelí
½ granátového jablka
piniové oříšky
vejce

Na zálivku: 

2 lžíce oleje
1 lžíci hořčice
1 lžíci javorového sirupu
špetku soli a pepře.

 

POSTUP 

Kapustu nakrájejte na tenké plátky a velmi krátce povařte ve vodě, jen aby se spařila. Červené zelí nakrájejte také na malé nudličky. Přidejte kaki na půlměsíce, zrníčka granátového jablka a pínie. Než se uvaří vajíčko naměkko připravte si zálivku. Do oleje přimíchejte lžíci hořčice a javorového sirupu. Přidejte špetku soli a pepře. Zeleninu smíchejte dohromady a přidejte kaki, pinie a granátové jablko. Nakonec vše zalijte připravenou zálivkou. Podávejte s vejcem naměkko.

 

 

 

zdroj www.nejkaki.cz.