Proteinový superčokochlebíček

Proteinový superčokochlebíček

Ingredience

  • 60 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 60 g čokoládového proteinu
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 45 g třtinového cukru
  • 1 zralé jablko
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 120 g řeckého jogurtu
  • 150–180 ml mléka

 

K dokončení:

  • tabulka kvalitní hořké čokolády
  • drcené pistácie nebo lyofilizované maliny

 

Postup

Připravte si suroviny a rozdělte je do jednotlivých částí. Do mísy vsypte nejprve suché suroviny a ty jemně promíchejte vařečkou. Do směsi následně přidejte jogurt, mléko, vejce a nahrubo nastrouhané jablko – ideálně oloupané (pokud jsou slupky jemné, můžete ho nechat neloupané). 

Důkladně míchejte, dokud nevznikne hladké a tekuté těsto. Formu na chlebíček nebo hluboký plech vyložte pečicím papírem a těsto do ní stáhněte stěrkou. Vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte přibližně 30-40 minut, nebo dokud není chlebíček propečený. Propečenost si můžete ověřit v mezičase špejlí. 

Po upečení nechte chlebíček schladnout, ideálně na mřížce. Poté ho polijte rozpuštěnou čokoládou a případně ozdobte drcenými oříšky nebo lyofilizovaným ovocem, podle chuti. Tento krok dodá chlebíčku dokonalou chuť a bude vypadat ještě lahodněji.

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba