5 lifestylových trendů roku 2014

5 lifestylových trendů roku 2014

Rok 2014 se pomalu dostává teprve ke konci své třetí čtvrtiny, nicméně i tak už můžeme vcelku s přehledem vybrat pět trendů z různých oblastí, které letos zahýbaly světem. Určitě jste se s nimi setkala, ať už osobně, nebo na internetu či v časopisech. Tak jdeme na to!


Rok 2014 se pomalu dostává teprve ke konci své třetí čtvrtiny, nicméně i tak už můžeme vcelku s přehledem vybrat pět trendů z různých oblastí, které letos zahýbaly světem. Určitě jste se s nimi setkala, ať už osobně, nebo na internetu či v časopisech. Tak jdeme na to!

5 lifestylovych trendu roku 2014 - jillianmichaels

Cvičení s Jillian Michaels

Domácí cvičení podle DVD se provozuje ve světě už dlouhá léta, avšak takové popularity, jako cvičení 30 days shread od Jillian Michaels, se žádnému fitness programu zatím nedostalo. Během letoška byl zaznamenán rapidní nárůst fanoušků této americké fitness odbornice, a to zejména pro to, že její poněkud drastické metody vykazují výsledky. Většina těch, co se do cvičení dala, po měsíci prý skutečně spokojeně pozoruje hubnutí. Velký podíl na tom ale jistě má také fakt, že toto cvičení začalo propagovat několik vlivných celebrit a osobností.

Instagram5 lifestylovych trendu roku 2014 -instagram

Sociální síť a aplikace na úpravu fotek v jednom, Instagram, je právě také na vrcholu svojí slávy. Denně na něj uživatelé přidají miliony a miliony fotografií a vznikají i speciální „profily“ zaměřené na módu, DIY tvorbu nebo cestování a architekturu. Z Instagramu se zkrátka stal celosvětový fenomén.

5 lifestylovych trendu roku 2014 -shailene woodleyKrátké vlasy

Pořekadlo „Short hair – don´t care (krátké vlasy, žádná starost)“ slaví svoje zlaté období! Tolik žen s účesem na kluka tu ještě nikdy snad ani nebylo. Díky stylovým ikonám ve světě slavných (Emma Watson, Shailene Woodley, Jennifer Lawrence jen pro představu), módním bloggerkám i samotné nepopiratelné praktičnosti střihu se stal tento účes velkým trendem.

Kokosová mánie5 lifestylovych trendu roku 2014 -kokos (2)

Kokosový olej i kokosové mléko má mnoho blahodárných účinků – na vlasy i pokožku, na celkové zdraví. I proto se zvrhla téměř kokosová mánie. Na internetu najdete spoustu tipů a rad, na co „kokosák“ můžete využít. Není se ale až tak čemu divit, kdo by té nádherné vůni exotického ořechu nepropadl!

5 lifestylovych trendu roku 2014 -contouringKonturování

Beauty trik, který proslavila zejména rodina krásek Kardashianových a Jennerových, ale který používají prakticky všechny celebrity a modelky. O čem že je řeč? O konturování! Je to postup, při kterém se na tvář nanáší strategicky na různých místech tmavší a světlejší make-up, aby se opticky prohloubily stíny, zúžily tváře nebo nos a naopak zvýraznily oči, brada nebo lícní kosti. Od chvíle, co kouzlo konturování objevily a mezi lidmi rozšířily různé beauty bloggerky (zejména na youtube), už toto umění umí ovládat stále více žen a letos se to dokonce stalo oblíbeným „makeupovým fíglem“ mezi stylistkami a módními nadšenkyněmi. Text: Natalie K Foto: weheartit.com