Ovesná kaše se skořicovo-vanilkovým ghí

Suroviny na 2 porce:

1 hrnek ovesných vloček

½ hrnku směsi ořechů

½ hrnku mléka

2 lžíce medu

1 lžíce Ghí se skořicí a vanilkou od Českého Ghíčka

voda na zalití vloček a ořechů

ovoce na ozdobení

 

 

Postup:

  1. Ovesné vločky večer zalijeme vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.
  2. V další misce namočíme nasekané ořechy (vlašské, lískové, mandle...).
  3. Ráno vodu z ořechů slijeme, ořechy přidáme k vločkám a vše zahříváme společně s trochou mléka (může být kravské i rostlinné) na mírném ohni a za stálého míchání asi 5 minut.
  4. Na závěr osladíme medem, polijeme Ghí se skořicí a vanilkou a dozdobíme ovocem, které máme k dispozici. Může to být mango, meloun nebo obyčejná jablka.