Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády

Suroviny na košíčky:
200 g špaldové mouky
80 g přepuštěného Koko Ghí od Českého Ghíčka
20 g cukru, sůl
Postup:
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a Koko Ghí. Pomocí nože ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček.
Skořicový krém potřebujeme:
tuhá část plechovky kokosového krému
1 lžíce skořice
špetka muškátového oříšku
mletého hřebíčku
badyánu
nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Postup:
Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme košíčky.
Krém z bílé čokolády:
tuhá část plechovky kokosového krému
1/2 tabulky vegan bílé čokolády
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce citrónové kůry a šťávy
Postup:
Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citrónu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme košíčky.
Tip: Koko Ghí od Českého Ghíčka koupíte na www.ceskeghicko.cz za 155 Kč (220 ml).
Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz a Lucie Rosenbergerová