Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Ingredience na kachní prsa:

  • 2 kachní prsa
  • 2 pomeranče
  • 3 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 1 lžíce Grand Marnier
  • sůl vločková

 

Ingredience na přílohu:

  • 5 brambor
  • 1 batát
  • ¼ celeru
  • 2 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • římský kmín
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • bylinková sůl
  • olivový olej

 

Postup:

  1. Kachní prsa očistíme a přebytečnou kůži si dáme na pánev a necháme z ní vypéct tuk, který si poté slijeme.
  2. Mezitím si připravíme pomeranče, které vyfiletujeme, a ze zbytku pomeranče vymačkáme do misky šťávu. Přidáme citrusový balzamikový krém a osolíme podle chuti.
  3. Brambory si očistíme kartáčkem, batát a celer oloupeme. Vše si nakrájíme (brambory na měsíčky, batát a celer na hranolky). Do misky dáme olivový olej, římský kmín, citrusový balzamikový krém, parmezán, bylinkovou sůl a vše promícháme. Pečeme v troubě asi 20-30 minut.
  4. Na pánev dáme vypečený tuk a opečeme na něm zprudka kachní prsa (vždy nejdříve kůží dolů). Hotová kachní prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
  5. Na pánvi si necháme trochu kachního výpeku a přidáme do něj namarinované pomeranče. Omáčku necháme zredukovat do zhoustnutí. Ke konci přidáme Grand Marnier. Kachní prsa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky. Servírujeme je posypané vločkovou solí a zalité pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme brambory s bátaty a celerem.
Ingredience: