Rýžové kuličky

Rýžové kuličky

SUROVINY:

  • 50 gmásla
  • 80 gcibule
  • 200 grýže kulatozrnná Lagris
  • špetkašafránu
  • 500 mlvody
  • 1 lžícePodravka přísady Natur
  • 50 gstrouhaného parmazánu
  • 200 gčerstvého sýra
  • 1 lžícenakrájené bazalky
  • 80 gmouky
  • 1vejce
  • rostlinný olej

POSTUP:

  1. Na másle opečeme nasekanou cibuli, přidáme propláchlou rýži a vše spolu cca 1 minutu dusíme. Poté přidáme šafrán, zalijeme vodou, ochutíme Podravka Naturou a společně dusíme ještě 5 min.
  2. Hrnec s rýží odstavíme z plotny, přidáme nastrouhaný parmezán, scezený čerstvý sýr, nasekanou bazalku, dáme do chladna přikryté cca na 2 hodiny.
  3. Do směsi vmícháme 50g mouky, vejce, řádně promícháme a vytvarujeme kuličky. Vyválíme je ve zbytku mouky a fritujeme (či smažíme na pánvi ve velké vrstvě oleje) přibližně 5 minut.
  4. Osmažené kuličky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Servírování: Podáváme jako teplý předkrm, přílohu či hlavní chod s oblíbeným salátem.

 

 

zdroj: www.podravka.cz/recept/647331/ryzove-kulicky/

 

 

Ingredience: