Máme pro vás tipy na víkendové brunche

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Pozdní snídaně jsou čím dál oblíbenější víkendová aktivita. S kavárnami, kde si můžete v klidu vychutnat dobrý brunch a kvalitní šálek kávy, se roztrhl pytel. Inspirujte se místy, která uspokojí nejen vaše chuťové pohárky, ale potěší také milovníky designu.

 

Na brunch a moderní kuchyni do Café Elektric

Potřebujete-li se odreagovat od venkovního ruchu a starostí, zajděte do Café Elektric. Restaurace se nachází
v samotném srdci Prahy přímo v Kolowratském paláci a nabízí jídla inspirovaná mezinárodní kuchyní. Specialitou jídelního lístku jsou každodenní brunche a zaměření na zdravá jídla.  To vše je podtrženo historickou atmosférou 20.let z filmu Café Elektric. jehož autorem byl významný filmový producent, zakladatel rakouského filmového průmyslu a automobilový závodník, Alexander Kolowrat-Krakowský zvaný „Saša“ – prastrýc Francescy Kolowrat, která stojí za konceptem Café Elektric. “V bohatém menu najdete masové, vegetariánské i veganské pokrmy, které uspokojí všechny vaše chutě. Mezi oblíbená jídla se řadí například matcha lívance, buddha bowl a nebo také burgery ,” popisuje Francesca Kolowrat.

 

Za designem do SmetanaQ

V designové kavárně Smetanaq na Smetanově nábřeží si přijdou na své nejen nadšení kávomilci, ale také fanoušci kultury a umění. Pod jednou střechou zde najdete kavárnu, galerii, kde se konají různé přednášky a semináře, a také obchod, který reprezentuje to nejlepší z českého módního a interiérového designu. Nad šálkem dobré kávy si navíc můžete vychutnávat dechberoucí výhled na Pražský hrad a Karlův most.

 

Na avotoast do CoffeeRoomu

Vinohrady jsou mekkou kaváren a bister. Jedinečný genius loci této čtvrti láká na víkendové brunche snad všechny mladé Pražany. Vyhlášený je espresso bar CoffeRoom. přímo na Korunní ulici, který je sice maličký, ale jeho autentičnost tím netrpí. CoffeeRoom. nabízí svým zákazníkům výběrovou kávu a snad nejlepší avokádový toast v Praze. Za ochutnání také stojí banánový chléb s domácím burákovým máslem, banány, vlašskými ořechy a javorovým sirupem. Mňam!

 

Odměna po shoppingu v Bistro Mondieu

Uvolněná a nezapomenutelná atmosféra, milá obsluha a jídla připravovaná z čerstvých a kvalitních surovin od místních dodavatelů, takové jsou hlavní znaky Mondieu. Moderní mezinárodní menu s francouzským vlivem je zde připravováno podle tradičních receptur a nabízí i možnosti pro vegetariány a vegany. Milovníci sladkého jistě ocení ručně vyráběné dezerty, které jsou podávány vždy čerstvé. Pochutnat si zde můžete na rozmanitých celodenních snídaních, salátech, burgerech, ale i speciálních denních menu. Síť bistro kaváren Mondieu otevřela svoji první pobočku v České republice, v pražském Westfield Chodov.

 

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama