Dodejte tělu potřebné omega-3 i bez konzumace ryb!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou látky, které mají zásadní význam pro správnou činnost srdce, mozku a očí, a proto bychom měli dbát na jejich pravidelný přísun. Lidské tělo si tyto látky nedokáže vyprodukovat samo, a tak odborníci doporučují konzumaci mořských ryb, hlavního zdroje omega-3 mastných kyselin, alespoň třikrát týdně. Pro ty, kteří takovou možnost nemají, přípravu jídla často nestíhají, anebo chuti ryb zkrátka neholdují, je vhodnou alternativou užívání kvalitního doplňku stravy OmegaMarine Forte+. Ten, kromě vysoce koncentrované omega-3, obsahuje i vitamín D, jež udržuje zdravé kosti a zuby, je důležitý pro správnou funkci svalů a podporuje imunitu. Díky kombinaci s tukem je vstřebávání Vitamínu D ještě efektivnější.

Obecně platí, že existují dva zdroje omega-3 mastných kyselin – živočišné a rostlinné. Jaký je mezi nimi rozdíl
a který zdroj bychom měli upřednostnit? Původem živočišné omega-3 mastné kyseliny jsou mnohonásobně účinnější oproti těm rostlinným. Živočišné omega-3 mastné kyseliny jsou obsaženy zejména v tučných mořských rybách pocházejících z chladných vod – jsou to například tuňák, losos či makrela. Rostlinné omega-3 obsahují především kyselinu ALA (alfa-linolenová kyselina) a naše tělo je schopné přeměnit pouze 2–5 % původního množství rostlinných omega-3, zatímco živočišné omega-3 tělo vstřebá až z 98 %.

Z výzkumu společnosti Eurostat vyplývá, že v České republice konzumujeme pouze 8 kg ryb ročně včetně těch sladkovodních, které obsahují jen malé množství omega-3. Průměrný Čech tak zkonzumuje o 60 % méně ryb, než je průměr na člověka v Evropské unii. Tyto údaje hovoří jasně a v případě, že se ve vašem jídelníčku neobjevují tučné mořské ryby, je na místě dopřát svému tělu i jiný zdroj omega-3 mastných kyselin. Vhodná je například konzumace rybího oleje, který obsahuje OmegaMarine Forte+ od společnosti NaturaMed. OmegaMarine Forte+ je vyráběný na základě 150leté norské tradice. Obsahuje lososový olej, který je pro lidské tělo nejlépe vstřebatelný a je získáván z masa lososů žijících v nejčistších vodách norských fjordů. Kromě podpory správné funkce srdce, mozku a očí je OmegaMarine Forte+ obohacený o vitamín D, který podporuje imunitní systém.

 

 

O společnosti NaturaMed

Společnost NaturaMed Pharma AS založil v Norsku v roce 1991 Knut-Erik Karlsen. Do České republiky vstoupila značka v roce 2006, kdy vznikla její česká pobočka NaturaMed Pharmaceuticals se sídlem v Českých Budějovicích. Od roku 2009 působí NaturaMed i na slovenském trhu. Doplňky stravy společnosti NaturaMed si v České republice zakoupilo již více než 1 800 000 zákazníků.

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama