400 g kuřecí prsních řízků
300 g kuřecích jater
150 g anglické slaniny
5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
5 lžic plnotučné hořčice
2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
50 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 stroužek česneku
sůl
1 ledový salát
5 plátků toastového chleba
Postup:
Kuřecí játra očistíme, kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostky cca 2 cm veliké a vše naložíme do balzamikového krému s olejem a solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Marinované maso a slaninu napícháme na předem namočené bambusové špejle. Grilujeme ze všech stran na rozpáleném grilu asi 15minut.
Z plnotučné, dijonské hořčice, soli, medu a olivového oleje si připravíme zálivku na salát. Zálivku necháme vychladit v ledničce a těsně před podáváním smícháme s listy salátu.
Jako přílohu podáváme grilovaný toastový chléb předem potřený olivovým olejem s rozmačkaným česnekem.