Jste také z těch, kteří si myslí, že jíst je třeba nejen žaludkem, ale také očima? V tom případě jistě oceníte tento recept, na výborný tvarohový koláč, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i váš zrak. Vyzkoušejte!
Suroviny:
Těsto:
- 100g Hery (dávám máslo)
 - 100g cukru
 - 1 vejce
 - špetka soli
 - 250g polohrubé mouky
 
Náplň:
- 3 tvarohy ve vaničce
 - 1 zakysaná smetana
 - panák rumu
 - 150g moučkového cukru
 - 2 vejce
 - 2 balíčky vanilkového pudinku
 - 1 vanilkový cukr
 - 100ml mléka
 
Do druhé půlky náplně přidáme 3 lžíce kakaa
Příprava:
Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj.
Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste – tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy.
Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!
Markét ,)

