Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Sdílet článek

Reklama
Reklama

V poslední době se z arašídového másla stal obrovský boom a tudíž i já jsem běžela do obchodu a okamžitě ochutnala. Musím říct, že jeho chuť mě natolik zaskočila, že jsem nebyla schopna jej ani polknout a odmítala jsem ho jakkoliv zapojit do jídelníčku. Čas ale plynul a já se rozhodla dát mu ještě jednu šanci – při pečení. A výsledek – vzala jsem ho na milost.

CPB-Bread-3-706x1024

Suroviny:

  • 100 g arašídového másla pokojové teploty
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 větší banány
  • 100 ml kysaného podmáslí
  • 2 vejce
  • 4 lžíce holanského kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíčka jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 g hladké mouky

 

Příprava:

Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme nejdřív vodou a vyložíme pečícím papírem. Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a přidáme vejce a nakonec i kakao – vše pečlivě promícháme.  Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkéme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí. Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí. Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

 

Děkuji za zaslání receptu paní Magdě!

Reklama

Doporučujeme

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Venku léto, uvnitř zima: jak si s touhle kombinací poradit, a přitom být stylová?

Léto nás, co do výběru outfitu, umí pěkně potrápit. Zvlášť, chodíte-li do kanceláře. Ráno po cestě se pečete v halence jako v sauně, a pak vás...

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...
Reklama
Reklama