Vyzkoušejte pesto z dýňových semínek

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

  

„To není fér“, křičívají malé děti, pokud se jim děje něco nepříjemného. My jsme si však na neférovost už snad
i trochu zvykli. Nijak nás tedy nepřekvapí, když v produktu, který se chlubí BIO označením, najdeme pět Éček, umělá aromata a další přísady, které našemu tělu rozhodně neprospějí.

Projekt FÉR potravina pomáhá lidem rychle se zorientovat v mnohdy lehce zašifrovaných etiketách a analyzuje složení jednotlivých výrobků. Potraviny hodnotí podle jasných a přehledných kritérií – výrobek může dostat mínus dvacet až plus třicet bodů, v závislosti na různých kategoriích. Pokud má potravina alespoň dvacet bodů, získává logo FÉR potravina. Všechny potraviny jsou hodnoceny podle tří základních kritérií – označování potravin (země původu, atd.), bezpečnost potravin (Éčka, obsah dusitanů, aj.) a kvalita potravin (obsah hlavní složky, aromata. atd.).

Rodinná manufaktura Hradecké delikatesy ve svých produktech dbá na to, aby složení odpovídalo slibům
a zbytečně se v něm nevyskytovalo nic, co tam nepatří. Právě díky tomu se logem FÉR potravina mohou pyšnit všechny produkty této značky.

Podzimní lahůdka, která může obohatit naše polévky, pomazánky, či grilovaná jídla je PESTO Z DÝŇOVÝCH SEMÍNEK (FÉR potravina s 26 body). Ručně a šetrně vyráběné pesto z dýňových semínek je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, či GMO. Zcela přírodní produkt neobsahuje ani chemické přísady a barviva.
Jen semínka, bylinky, dýňový olej, citronovou šťávu a umeocet. Na pestu si pochutnají jak masožrouti (lahodný je k rybám, či grilovanému masu), tak vegetariáni i vegani (s kuskusem, tempehem či tofu je to také pochoutka). 

 

 Pesto z dýňových semínek je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy
ve dvou velikostech za ceny: 100 g = 95 Kč a 170 g = 135 Kč.


Více na 
www.hradeckedelikatesy.cz.

 

***

Hradecké delikatesy jsou rodinná manufaktura, která od svého vzniku v roce 2010, usiluje o spojení tří základních principů: co nejšetrnějšího – ekologického pěstování surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem, jejich následného zpracování do formy delikátních a více či méně tradičních výrobků a jejich následného přímého prodeje. Kromě maximální snahy nešetřit na kvalitě a množství/poměrech surovin, je kladen důraz na zajištění co nejlahodnější chuti.

Hradecké delikatesy jsou vyráběny z přírodních surovin, podle originálních receptur, ale především, bez zbytečné chemie.

Hradecké delikatesy jsou prvovýrobci delikates – například nakládaný český česnek v oleji, sušená domácí rajčata v oleji, různá čatní a jiné omáčky, pesta, marmelády a sirupy, přesnídávky a tak dále. 

Více informací na www.hradeckedelikatesy.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama