Nedělní proteinové lívance

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Tyto lívance jde připravit dvěma způsoby, a to buď za použití natural tofu nebo kdo se chce sóje vyhnout může zvolit protein v prášku. Tyto lívance jsou, ačkoliv to přes tu nálož nahoře není vidět, z konopného proteinu a jsou tak trošku tmavší. Lívance z bílého natural tofu jsou logicky světlejší, ale chuť obou je totožná. Je to skvělá vegan alternativa, která zasytí, není jen plná sacharidů, a navíc je vždy ze tří ingrediencí, nepočítám-li vodu
a špetku soli 🙂

 

Pro tofu verzi na 4 lívance/1 porci potřebujeme:

50 g bílého tofu
50 g bezlepkových či klasických ovesných vloček
½ banánu
špetku soli
cca 50 ml vody

 

Pro verzi např. z konopného proteinu na 4 lívance/1 porci potřebujeme:

20 g konopného proteinu
50 g bezlepkových či klasických ovesných vloček
½ banánu
špetku soli
cca 100 ml vody

 

Lžička kokosového či řepkového oleje a dobroty na ozdobu

 

Postup:

Pro první i druhou verzi je postup stejný, ingredience dáme do food procesoru nebo do misky k rozmixování tyčovým mixérem a přidáme téměř všechnu vodu. Vznikne nám hladké těsto, které při nahnutí nádoby pomalu teče, podle toho přidáme další vodu či nikoliv. Vodu dávám od oka, takže když je jí někdy více, nic se nestane.

Lívance pečeme na teflonovém lívanečníku na malém množství kokosového nebo řepkového oleje. Nalijeme těsto na lívanečník, zhruba o 1/3 ztlumíme teplotu a z každé strany pečeme cca 2 minuty. Prvotně poznáme, že můžeme lívance otočit, když se nám zatáhnou okraje a těsto není upečené jen ve středu. V podstatě se na nich nemusí nic „vařit“, všechny ingredience se dají jíst i syrové, čili jde jen o to mít upečený lívanec, na který si dáme náplň, ve které se meze nekladou. Má oblíbená kombinace je trocha marmelády, nastrouhané jablko, spousta skořice, nějaký – nejlépe kokosový – jogurt ať už s příchutí či bez, ořechy, rozinky a kurkuma.

 

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet 🙂

 

Reklama

Doporučujeme

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3