Vyzkoušejte nové recepty se zelenou Blendeou a získejte slevu na nákup

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

 

 

Luxusní domácí čokoládičky

Pokud už vás nebaví přeslazené bonboniéry ze supermarketu a chcete si opravdu pochutnat, zkuste si udělat vlastní čokoládičky doma. Tentokrát to budou košíčky z vysokoprocentní čokolády s arašídovým máslem
a Blendeou.
 Nezní to dobře?! Vyzkoušejte a ochutnejte!  Věřte, že vám jich moc nezůstane.

 

Potřebovat budete:

  • 1 vrstva: 40g vysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
  • 2 vrstva:30g kokosového oleje + 1 lžička BLENDEA
  • 3 vrstva:40g arašídového másla (10g na 1 košíček)
  • 4 vrstva:50g vysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
  • přírodní sladidlo dle potřeby

Postup přípravy:

Nejprve si rozpustíme 40g čokolády a to buď nad hrncem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě.

  • Vodní lázeň:Hrnec dáme na plotnu na střední plamen, nalijeme do něj vodu a do ní položíme misku.
    Do misky vložíme čokoládu a čekáme, než se voda začne vařit. Poté se začne čokoláda pomalu rozpouštět a zároveň ji rozmícháváme.
  • Varianta v mikrovlnné troubě. Čokoládu dáme rozehřát do mističky na cca 1 minutu na nejvyšší výkon. Nenecháme ji úplně rozpustit, ale jenom tak, aby se mistička zahřála. Vyndáme ji z mikrovlnky
    a čokoládu rozmícháváme, dokud nemá tekutou konzistenci.

Mezitím si připravíme plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Do těch pak na dno vléváme čokoládu. Pokud nemáte plech na muffiny, můžete to dělat i bez něj a vlévat čokoládu jenom do košíčků.

Když máme čokoládu v košíčkách, celý plech vložíme do mrazáku minimálně na 30 minut. Když je spodní vrstva ztuhlá, vyndáme plech z mrazáku a můžeme pokračovat s dalšími vrstvami.

Na další vrstvu smícháme kokosový olej se lžičkou Blendey, dokud se nám vše krásně nespojí (pokud chcete mít košíčky sladší, tuhle vrstvu oslaďte například agáve nebo datlovým sirupem).

Opatrně nanášíme na košíčky. Necháme na čokoládě chvilku ztuhnout a mezitím si připravíme arašídové máslo. Jeho výběr je na vás. Na každý košíček vložíme 10g arašídového másla a trochu ho rozprostřeme.

Jako poslední si opět rozehřejeme čokoládu. Tou pak přelíváme košíčky na vrchu tak, aby nebylo nic jiného vidět. Na vrch ještě můžeme posypat trochou Blendey. Když máme hotovo, opět plech s košíčky vložíme do mrazáku a necháme úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.

Poté plech vyndáme z mrazáku, opatrně sundáme papírové košíčky a máme hotovo. Dobrou chuť!

 

Zamilovaný chlebík pro hladové duše 

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proč tedy na prvního máje nepřipravit něco skladkého, zdravého a s velkou dávkou lásky? Venku už se dávno probudilo jaro a příroda nám dává plno jedlých květů, kterými můžeme dezerty zdobit.

Těsto budeme připravovat 2x. Jedno tmavé a druhé světlé.

První těsto obsahuje kakao. Do druhého těsta kakao nedáme.

Uvedené množství je na 1 těsto.

  • Doba přípravy: 30 minut + 40 minut pečení
  • Náročnost střední
  • Množství 12 porcí (1 chlebíček)

Ingredience:

  • 150g špladové hladké mouky
  • 150g špaldové celozrnné mouky
  • 50g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 lžíce karobu (kakaa)
  • 4 vejce
  • 4 lžíce horké vody
  • 8 lžic řepkového oleje
  • šťáva z 1/2 limety
  • třtinový moučkový cukr a šeřík na ozdobu
  • 30g SUPERPROTEINU Blendea(1 celá odměrka) https://www.blendea.cz/superprotein/

 

Postup:  

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si tři misky.

  1. V první misce smícháme suché ingredience. Přes sítko prosajeme mouky, přidáme kypřící prášek, superprotein a karob nebo kakao.
  2. V druhé misce vyšleháme 4 bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  3. Ve třetí misce vyšleháme 4 žloutky s cukrem. Poté přidáme limetovou šťávu, 4 lžíce horké vody a olej.

Do misky k vyšlehaným žloutkům přidáme misku se suchými ingrediencemi. Směs je hustá až tuhá. Postupně vmícháváme vyšlehané bílky. Hotovou směs pečeme cca. 40 minut při 180 stupních v silikonové formě na chlebíček. Pokud nemáme silikonovou, použijeme klasickou, ale vymažeme jí máslem.

Po upečení počkáme až chlebíček vychladne. Nakrájíme ho na plátky, z kterých následně vykrajujeme srdíčka.

Připravíme si druhé těsto. Jen navíc nepřidáme kakao.

Vykrájená srdíčka naskládáme do formy na chlebíček a zalijeme světlým těstem. Pečeme opět 40 minut při 180 stupních. Po upečení opět počkáme až chlebíček vystydne. Nakrájíme, posypeme moučkovým třtinovým cukrem a zdobíme šeříkem.

 

FIT muffiny s avokádem a macou

Tyhle muffinky se můžou zdát obyčejné, ale až je ochutnáte, uvěříte v opak. Díky banánu a avokáda jsou krásně vláčné a krémové. Prášek z kořene maca jim zase dodá spoustu minerálních látek. Třešničkou na dortu je však skořicová chuť, kterou doplňují pekanové ořechy společně se zkaramelizovaným datlovým sirupem na vrchu.

Na 6 muffinů potřebujete:

  • 100g bezlepkové mouky
  • 3 lžičky bezlepkového kypřícího prášku
  • ½ balíčku skořicového cukru
  • 10g prášku z kořene macy
  • 1 vejce
  • 1 banán (zralý)
  • 1/2 avokáda
  • 70ml rostlinného mléka
  • stéviové kapky či jiné sladidlo na doslazení

DOZDOBENÍ A DOCHUCENÍ:

  • skořice
  • pekanové ořechy
  • datlový sirup

 

Postup přípravy:

Nejprve si ve větší míse smícháme suché suroviny (mouku, kypřící prášek, cukr, macu). Do mixéru vložíme avokádo a banán s trochou rostlinného mléka a rozmixujeme do hladka. Směs z mixéru poté přilijeme k suché směsi, společně s vejcem a zbytkem mléka. Vzniklé těsto by mělo mít krémovou konzisteci. Necháme ho chvilku odstát a poté jím plníme formu na muffiny.

Použít můžeme silikonovou formu nebo klasický plech, který buď vymažeme, nebo vyložíme košíčky. Těsto vlijeme do výšky přibližně ¾ formy. Když máme formu vyplněnou, klepneme s ní párkrát o linku, aby se těsto vyhladilo. Poté každý muffin posypeme skořicí, vmáčkneme doprostřed pekanový oříšek a zakápneme trochou datlového sirupu.

Formu vložíme do předehřáté trouby na 175°C a to na přibližně 20-25 minut a pečeme do zlatova. I když budete těsto kontrolovat špejlí, bude se trochu lepit, takže se toho nemusíte bát. Po vytáhnutí z trouby necháme muffiny zcela vychladnout. Poté už můžeme podávat. Dobrou chuť.

 

Hříšné proteinové muffiny

Doplňte bílkoviny s těmito skvělými proteinovými muffiny. Z uvedeného množství surovin hravě vykouzlíte
9 muffinků. Jeden má 68 kalorií, 7,8 g bílkovin, 6 g sacharidů a 1,3 g tuku. Takovou mňamkou si postavu rozhodně nepokazíte – právě naopak.

  • Doba příprava: 10 minut příprava + 30 minut pečení
  • Náročnost: lehká
  • Množství: pro 1-9 osob

Ingredience:

  • 45 g SUPERPROTEINU Blendea (https://www.blendea.cz/superprotein/)(skoro celá přibalená odměrka)
  • 15 g kokosové mouky
  • 2 čl skořice
  • 2 pl kakaa
  • 1/2 pytlíčku kypřícího prášku
  • vejce
  • 100 ml mléka
  • 50 g skyru (bílý jogurt)
  • cca 50 ml vody
  • 1 menší banán
  • trochu strouhaného kokosu

Postup:
Nejdříve smícháme sypké ingrediencebez kypřícího prášku. V jiné misce si vyšleháme mokré ingredience kromě bílku (mléko, jogurt, vodu a žloutek z vajíčka) a přidáme ke směsi. V další misce vyšleháme bílek a opatrně vmícháme do těsta. Poté přidáme kypřící prášek.

Vezmeme si formu na muffiny, vysteleme košíčky a do 1/3 je naplníme těstem. Na těsto položíme 1 menší kolečko banánu a košíčiky směsí dolijeme. Posypeme kokosem.

Pečeme cca 30minut na 180 stupňů.

 

Exotické smoothie s mangem

 

Hledáte zajímavou exotickou chuť, a zároveň posilnění imunity? Tohle smoothie splňuje oboje! Díky sladkokyselé chuti manga si budete připadat jako na dovolené a rakytník zajistí vašemu tělu spoustu vitaminu C.

Na 1 porci si připravte:

  • ½ zralého manga
  • 3 meruňky
  • 7 bobulek rakytníku
  • šťávu z ½ citrónu
  • 1 lžička Blendey
  • 150ml vody

Postup přípravy:

Mango si opatrně nožem rozpůlíme a z jedné poloviny oloupeme slupku. Vložíme ho do mixéru a přidáme
k němu ostatní suroviny.

Sladkost smoothie záleží na zralosti ovoce, takže si do něj popřípadě přidejte trochu agávového sirupu nebo jiného sladidla. Pokud je až moc sladké, přidejte více citronové šťávy.

 TIP: Pro sladší a krémovější konzistenci přidejte půl až celý zralý banán. Tím pádem ale bude smoothie kaloričtější i sytější. 

Suroviny umixujeme do tekuté konzistence a popřípadě dolijeme potřebným množstvím vody.
Smoothie přelijeme do skleničky a můžeme podávat.

 

Pročišťující smoothie se špenátem

Pročišťující a zároveň osvěžující smoothie plné zelených superpotravin prospěšné pro vaše zdraví. Přes božskou chuť ananasu je ani neucítíte. Chia semínka smoothie přidají příjemnou hustotu a tím pádem vás déle zasytí.  

Na 1 porci si připravte:

Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme do hladké tekuté směsi. Pokud chceme smoothie objemnější, přilijeme více vody či mléka. Smoothie přelijeme do skleničky, necháme v něm chvíli nabobtnat chia semínka a můžeme pít. Pokud máte mixér, který chia semínka rozdrtí, přimíchejte je do smoothie až na závěr. Dobrou chuť!

 

CHIA PUDINK NA ZELENO

Vylézt po ránu z vyhřátých peřin někdy stojí opravdu hodně odhodlání. Vstávání však nemusí být jako za trest. Poradíme vám, co dělat, abyste si zítřejší ráno skutečně vychutnali a dokonce se na něj i těšili.

Zeleným chia pudinkem s Blendeou můžete mile překvapit při víkendové snídani do postele nebo si jej třeba nachystat do uzavíratelné skleničky, v pondělí si trochu déle pospat a zblajznout ho v MHD cestou do práce.
V uzavíratelné skleničce s ním spoustu parády uděláte i na výletech, kde výborně poslouží jako svačinka.

Je plný zdravých věcí a na rozdíl od přeslazených snídaňových cereálií vás skutečně nabije energií na celé dopoledne.

Budete potřebovat:

  • 5 lžiček chia semínek
  • 2/3 hrnku rostlinného mléka (mandlové nebo sójové)
  • 1/2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 PL Blendea SUPERGREENS

Postup:

Do misky přidejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Přelijte do uzavíratelné skleněné nádobky
a zakryjte. Na noc vložte do chladničky a podávejte ke snídani. Dozdobte ovocem.

 

 

 Zdroj receptů: www.blendea.cz 

 

Reklama

Doporučujeme

Stres jako tichý zloděj krásy. Co pomáhá, když už krémy nestačí

Někdy máme pocit, že děláme všechno správně – odličujeme, hydratujeme, jíme saláty a pijeme vodu. A přesto se v zrcadle objevuje unavená, zašedlá tvář,...

Nezbytné letní outfity – co nosit tuto sezónu?

Léto je ideální příležitost, jak si pohrát s módou, odlehčit šatník a vsadit na svěží barvy i pohodlné střihy. Ať už míříte do města,...

Léto ve džbánu: Recepty na domácí limonády, které tě přenesou na terasu v Provence

Sladké, kyselé, voňavé a krásné na pohled. Domácí limonády jsou mnohem víc než jen voda s citronem. Stačí pár surovin z kuchyně a můžeš...

Vytáčí vás zapáchající pračka? Přestaňte používat prací gel

Každý od pračky očekává, že vypere prádlo, tak, aby bylo čisté a voňavé. To však není možné, pokud pračka zapáchá. Říkáte si, že se...

Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu přesouvá na Kunětickou horu s Kabátem, Divokým Billem, Richardem Krajčem a Benem Cristovao

Na putovním festivalu dále vystoupí Wanastowi Vjecy, Sofian Medjmedj, Marpo a další interpreti a kapely. Na 20. ročníku festivalu Hrady CZ vystoupí Ben Cristovao Hudební festival...

Bylinka z dětství, která pomáhá i dnes. Šťovík nejen na lupénku a rýmu

Každý jsme ho někdy žvýkali na louce – kyselý, svíravý, ale osvěžující. Šťovík není jen vzpomínkou na dětství, ale i malým zázrakem pro naše...

Poslední šance. Xiaomi nabízí nejlepší telefony za letošní nejnižší ceny

Pouze do 21. července můžete využít slevy na chytré telefony, ventilátory, hodinky, náramky a další výrobky Xiaomi. Nejlevnější špičkový telefon Redmi Note 14 stojí...

Domov za 60 tisíc. A k večeři rohlík? Vítejte v českém zlatém stáří

Rohlík k večeři, sprcha dvakrát týdně, přetížený personál. A účet na 60 tisíc měsíčně. Tak vypadá realita v některých soukromých domovech seniorů. Důstojné stáří...

Zůstala jste v 60 sama? Nežijte ze vzpomínek a vytěžte ze single života maximum

Ať už jste zůstala sama ze svého vlastního přesvědčení nebo to prostě tak zařídil život, odežeňte chmury a najděte si v tom svá pozitiva....

Lázeňské hotely Ensana představují v Mariánských Lázníchnový lázeňský program pro osoby po onkologické léčbě

Lázeňská skupina Ensana spouští v Mariánských Lázních nový specializovaný program Onkologická rekonvalescence, který je určený klientům po ukončené onkologické léčbě. Program byl vytvořen zkušeným týmem lékařů,...

Jak si zjednodušit vaření v létě: 5 triků, díky kterým budeš méně u sporáku a víc u vody

Léto si zaslouží jednoduchost. Ať už jsi na dovolené, nebo jen vyčerpaná z vedra, nechceš stát hodiny u plotny. Naštěstí existují chytré triky, jak...

Proč se nám lépe pracuje v noci? Důvody vás překvapí

Znáte to. Za bílého dne řešíte spoustu běžných povinností, ale když přijde večer, najednou jako by do vás vjela ta správná dávka energie. Vaši...

V hlavní roli jahody. Tři tipy jak zužitkovat toto oblíbené ovoce

Jahody jsou šťavnaté a voňavé ovoce, které máme neodmyslitelně spojené s létem. Ať už si je dopřáváte jen tak, nebo z nich kouzlíte v...

SOUTĚŽ: Léto volá: Pozvěte ho k sobě domů

Léto už pomalu klepe na dveře. Každým dnem se více a více příroda probouzí do plné krásy a síly. Vneste jiskru a lehkost letních...

Alobal jako dobrý sluha, ale zlý pán. Omezte jeho nadměrné a nevhodné používání, ohrožujete si tím zdraví

Aluminiovou fólii nebo-li alobal používáme pří přípravě a uchovávaní jídel skoro pořád. Věděli jste však, že některé potraviny by s ním neměly přijít vůbec...
Reklama
Reklama