Léto ve městě: Jak vyzrát na vysoké letní teploty?

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Frostino – letní pecka se šlehačkou

Pokud preferujete ledové nápoje s kávou ze směsi Mocha Italia, budete nadšeni z těchto kávových variant – Frostino slaný karamel podávané se šlehačkou a posypané křupavými karamelovými kousky, Frostino oříšek
a čokoláda
se šlehačkou ozdobenou kakaem a nekávové Frostino jahoda zdobené šlehačkou s kousky sušených jahod. Základem prvních dvou Frostin je espresso, čerstvé mléko s rozmixovaným ledem a ochucená omáčka. Frostino jahoda vás osvěží vychlazeným jahodovým pyré s jahodovou omáčkou, ale kávu v něm nehledejte. Všechna Frostina jsou dozdobena vysokou čepicí šlehačky s různou posypkou.

Největším problémem tak asi bude, jak tu dobrotu vypít. Usrkávat brčkem ode dna? Šlehačka jako první?
Nebo dáte přednost zamíchání? Frostino je plné překvapení, stejně jako léto. Užijte si ho do poslední kapky.

 

Cold brew – opravdu studená káva!

Když se připravuje Cold brew, neprochází káva kávovarem ani se nezalévá horkou vodou. Cold brew je totiž káva máčená, připravována za studena. Místo rozpouštění v horké vodě hraje hlavní roli dlouhá doba louhování. Jak probíhá příprava Cold brew v Costa Coffee? Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vloží do velké nádoby s vodou a nechají louhovat celých dvacet hodin. Poté ji přefiltrují a silný koncentrát vychladí. Myslíte si, že nepoznáte rozdíl v chuti oproti klasicky připravené kávě? Určitě poznáte. Cold brew má nižší kyselost a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje na jemnější a sladší chuti. Je libo příchuť jahody, marakuji nebo „ryzí“ chuť kávy? Pro milovníky čisté chuti je připraveno Cold brew pouze s ledem, na přání jej můžete dostat i s mlékem. Pokud fandíte ochuceným kávovým nápojům, pak si jistě pochutnáte na jahodovém Cold brew. Baristé kávu smísí v shakeru s jahodovým pyré a ledem, přelijí ji přes led a podávají ozdobenou kousky sušených jahod.

Chuťově zajímavé je také marakujové Cold brew. Připravuje se stejně jako jahodová varianta, ale s marakujovým pyré a plátkem citrónu.

 

Tak co, přijdete ochutnat a ochladit se?

My určitě zavítáme 🙂

 

redakce dokonalky

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...
Reklama
Reklama