Pohoda Vánoc s vůní dobré kávy a tradičním cukrovím

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Proto se vždy snažíme objevit neobvyklý a originální dárek. Společnost Melitta přichází pro letošní Vánoce
s kombinací tradice a neotřelosti v podobě limitované edice kávovaru Purista jubilee, který si nadělila k 111. výročí svého založení. Praktický kávovar zaujme na první pohled svým jedinečným matně černým provedením se zlatým chromováním a bude krásným šperkem v každé místnosti. Originální kávovar bude pro český
a slovenský trh dostupný v omezeném množství, limitovaná edice je tak opravdovým sběratelským skvostem.

Mezi vánoční vůně jistě patří vedle oblíbené vanilky či skořice také čokoláda, nebo voňavá káva. Dokonalý chuťový požitek můžete zažít díky kávě připravené kávovary Melitta, které jich dovedou vykouzlit až jednadvacet, od klasického espressa po mléčné kávové speciality. Objevte propojení kávy s vánočním cukrovím a zkuste upéct tradiční vanilkové rohlíčky trochu jinak. Recept je jednoduchý, nenáročný na čas a určitě vám zbyde dostatek času vychutnat si v klidu pohodovou sváteční atmosféru. 

 

Kávové rohlíčky

Ingredience: 50g tmavé čokolády, 140g hladké mouky, 100g másla, 1 žloutek, 100g mletých vlašských ořechů, 30g moučkového cukru, 1 lžíce mleté kávy, tmavá čokoládová poleva, případně nasekané lískové oříšky na obalení.

Příprava: Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit. Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C.
Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti můžete ještě obalit nasekanými ořechy.

 

Kávová moka kolečka

Ingredience: 3 lžíce espressa, navíc 20g mleté kávy, 1 vejce, 400g tuku, balíček vanilkového cukru, 110g moučkového cukru, 15ks ořechů nebo mandlí, 370g hladké mouky.

Příprava: Ušlehejte 200g tuku, 110g cukru, půl balíčku vanilkového cukru a vajíčko, poté přisypte 370g hladké mouky a 20g mleté kávy a vypracujte v tužší těsto. Nechte těsto odpočinout v chladu a poté ho vyválejte na
3 mm plát, ze kterého vykrajujte kolečka. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 10 minut.

Kávový krém připravte smícháním 200g tuku, půl balíčku vanilkového cukru a 3 lžic espressa. Vše vyšlehejte šlehačem do hustého krému. Krémem k sobě slepte dvě vychladlá kolečka. Kolečka můžete zdobit třeba čokoládovou polevou.

 

Kávovar Melitta Purista jubilee edition se vedle elegantního designu pyšní především jedinečným systémem přípravy kávy. Tento model v sobě ukrývá veškeré zkušenosti německého výrobce, který již 111 let zdokonaluje své technologie pro maximalizování vašeho požitku z kávy. Kávovar je vybaven tichým mlýnkem, který precizně namele veškerá kávová zrna a díky speciálnímu systému pro extrakci aroma vám zajistí plnou chuť v každém šálku kávy. Zcela vyjímatelná varná jednotka usnadňuje čištění vnitřní části kávovaru a zachovává vysoký hygienický standard. Speciální tvrzený plastový povrch odkapávací mřížky je vysoce odolný proti poškrábání. Pomocí tlačítka Můj šálek kávy si pouhým stiskem snadno připravíte svůj oblíbený šálek kávy preferované intenzity a objemu. Šálek kávy jste si ještě nikdy nepřipravili elegantnějším způsobem!

Doporučená cena přístroje je 9 999,- Kč.

 

 

 

Rodinná firma Melitta působí na trhu od roku 1908. Založila ji paní Melitta Bentz, která díky vynálezu kávového filtru pozvedla každodenní rituál na čistý požitek z kávy. Společnost dnes řídí 4. generace rodiny Bentz a Melitta
i nadále udává směr ve světě přípravy kávy. V jejím portfoliu lze nalézt vše, co je potřeba k přípravě kvalitního šálku kávy počínaje zrnkovou kávou, přes mlýnky na kávu, kávové filtry, překapávače na kávu až po plnoautomatické kávovary.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama