Vyzkoušejte Raffaello dort

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Suroviny na čtyřpatrový menší vysoký dort nebo dvoupatrový nízký:

2 hrnky rostlinného mléka
2 lžíce jablečného octa
2/3 hrnku oleje
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
4 lžíce škrobu
1 lžička jedlé sody
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
1/2 lžičky mandlového nebo vanilkového extraktu

Na krém:

2 kokosové pudinky
1 litr rostlinného mléka
200 g rostlinného másla (Alsan Bio)
6 lžic moučkového cukru
30 g sušeného rostlinného mléka – použila jsem Zajíce, má takovou smetanovou chuť
60 g strouhaného kokou, nejlépe v bio kvalitě – je chuťově výraznější

Na ozdobu:

Vegan Raffaello dle receptu soucitne.cz
Strouhaný kokos, květiny

 

A jdeme na to:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a vymažeme a vysypeme si formy na dort o průměru 26 cm (dvoupatrová varianta) nebo formy o průměru cca 16cm nebo můžete zvolit formu jako já, kdy jsem těsto vylila na vysoký klasický velký plech a pak si podle šablony vyřízla čtyři kola (čtyřpatrová varianta). Těsto na pečení na velkém plechu můžete připravit rovnou z celé dávky, při pečení na etapy doporučuji připravit těsto nadvakrát kvůli působení kypřícího prášku – piškot by pak nevyběhl.

Nejdříve do mléka vmícháme jablečný ocet a necháme 5 minut odstát. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přilijeme mléko s octem a olej. Vše řádně promícháme a dáme na cca 25 minut péct, necháme vychladnout.

V mezičase si připravíme kokosový krém. Uvaříme si dle návodu puding – dva pytlíky, 1 litr mléka a osladíme čtyřmi lžícemi moučkového cukru, necháme vychladnout. Máslo v pokojové teplotě vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru v robotu do hladka. Za stálého šlehání postupně přidáváme po lžících vychladlý puding. Všechny ingredience musí být pokojovou stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Puding jsem nepřidala úplně všechen, zbylo mi pár lžic. Do našlehaného krému opatrně vmícháme sušené mléko a kokos. Vychladlé korpusy promažeme krémem, posypeme kokosem a můžeme ozdobit dle fantazie a zachladíme.

 

Dobrou chuť přeje Pet

 

 

Reklama

Doporučujeme

Tři snadné recepty na ledový čaj, které vás příjemně zchladí

Čaj je jedním z nápojů, který má velkou popularitu jak u dospělých, tak i u dětí. Pít ho ale nemusíme pouze teplý. Pokud je...

Malé věci, velké výsledky: 7 mikronávyků, které zlepší tvůj život bez revolucí

Někdy stačí málo, aby se v tobě něco zlomilo. Ne velké předsevzetí, ale drobný krok, který nebolí. Právě mikronávyky umí proměnit každodennost v něco...

Když už se kamarádky nehledají na pískovišti: Jak si budovat přátelství po třicítce, čtyřicítce i dál

Ve dvaceti jsme kamarádky sbíraly samy. Na kolejích, v kavárnách, v klubech i přes smích na lavičce. Jenže s lety se proměňuje nejen náš...

Jak naši předkové léčili své neduhy? Pomáhaly potraviny, ale i moč či kravince

Dnes sáhnete po ibalginu nebo zajdete k doktorovi. Ale co když vám bylo špatně před sto lety, kdy žádné léky běžně dostupné nebyly? Naši...

Nová limitovaná kolekce Columbia Heritage přináší remakeikonické rybářské vesty z 60. let v barvách a s potisky drsného oregonského pobřeží

Limitované kolekce Columbia Heritage čerpají každou sezonu inspiraci z ikonického historického oděvu vybraného z archivů značky Columbia, který je s novou kolekcí spojen s jedinečným místem nebo...

„Nevypadám jako dřív.“ Čtenáři se ptají, proč obličej s věkem mění výraz

Vrásky, povolená kůže, změněné rysy. Stárnutí tváře není jen o ochablé pokožce. Podle odborníků hraje zásadní roli i lebka a tukové polštářky, které se...

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu přesouvá na Rožmberk nad Vltavou s Kabátem, Richardem Krajčo, Dymytry či Benem Cristovao

Na putovním festivalu dále vystoupí Divokej Bill, Sofian Medjmedj, Visací zámek, Tomáš Klus a další Na 20. ročníku festivalu Hrady CZ na Rožmberku vystoupí kapela...

Burger King rozkřupal léto. Letní limitka Summer Crunch křupe až za roh

Řetězec Burger King znovu ovládla letní limitovaná nabídka s názvem Summer Crunch, která staví na zážitku z intenzivní křupavosti a přináší sezonní kombinaci ingrediencí,...

Bojí se váš muž změn? Inspirujte se těmito tipy

Změny. Pro někoho výzva, pro jiného noční můra. A možná právě váš partner patří do té druhé skupiny. Co s tím? Nepanikařit. I muži,...

Co všechno obětovala Audrey Hepburn? Její život byl mnohem těžší, než vypadá

Na plátně působila jako křehká múza, ale uvnitř byla z ocele. Audrey Hepburn okouzlila svět, a přesto si z něj nikdy nenechala vzít samu...

Nástraha v podobě kávy s mlékem. Chutná jemněji, ale dráždí tělo

Voňavý šálek s krémovou pěnou v ruce, hřejivý rituál, který otevírá ráno. Káva s mlékem je pro mnoho žen symbolem pohody a klidu. Jenže...
Reklama
Reklama