Velikonoční vegan nádivka

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Co budete potřebovat?

3 lžíce oleje
půlka pórku – tmavší část
hrst pokrájených kopřiv
2 balení uzeného tofu
3 rohlíky nebo 6 plátků toustového chleba – mohou být i bezlepkové
300 ml rostlinného mléka
50 g rostlinného másla
1 vrchovatá lžička muškátového květu
10 vrchovatých lžic cizrnové mouky
0,5 litru vody
1 vrchovatá lžička černé soli
špetka kurkumy
¼ lžičky pepře

volitelná je vyšlehaná aquafaba z jedné plechovky cizrny nebo fazolí – nádivka pak bude vláčnější, ale nebude mít takovou plnou strukturu.

 

POSTUP: 

Na kostičky nakrájené pečivo dáme do mísy, zalijeme teplým mlékem a přidáme máslo, které se nám v mléce rozpustí. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a pokrájené kopřivy a promícháme. Na oleji osmažíme na kostky pokrájený pórek a tofu, které pak přidáme do směsi s pečivem. V jiné nádobě rozmícháme cizrnovou mouku, černou sůl a kurkumu s vodou, aby ve směsi nebyly hrudky a přilejeme k ostatním ingrediencím. Pro vláčnou nádivku můžeme ještě vmíchat vyšlehanou aquafabu, tedy tekutinu z plechovky naložené cizrny nebo fazolí, kterou jsme v míse ručním mixérem s metlou vyšlehali do podoby sněhu. Nádivka z obrázku je pečená právě s aquafabou. Do směsi ji opatrně vmícháme a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 stupňů přibližně 50 minut.

 

Dobrou chuť přeje Pet

 

 

Reklama

Doporučujeme

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...

Zůstaňte svěží: Kohoutková jako (nejen) letní superhrdina

Léto je v plném proudu, slunce svítí, teploty stoupají, a proto je potřeba dodržovat pitný režim. A to nejlépe v podobě vody. Na tu byste však...
Reklama
Reklama