Nakoukněte kuchařským hvězdám pod pokličku i do soukromí

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Představa je to lákavá, a dokonce nemusí být ani tak daleko od reality. TV Paprika totiž oslovila dvacet profesionálů, kteří v pořadu Šéfkuchařova nejlepší jídla postupně uvaří pokrmy, jimž vděčí za své dnešní úspěchy. Giganti kuchyně předvedou divákům svou profesionální zdatnost, kuchařskou vášeň a také se podělí o neuvěřitelné příběhy. Sledujte první díl už v pondělí 20. dubna od 21:00 hod.

Seznamte se s Prudence

Prue Leith se narodila v Kapském městě, kde tehdy její otec pracoval pro společnost African Explosives. Její maminka, Margaret „Peggy“, byla herečkou své doby a také tou nejlepší kuchařkou, kterou jste mohli potkat, tvrdí Prue. Do svých sedmnácti let navštěvovala mladá Prudence dívčí internátní školu v Johannesburgu, kterou vedly anglikánské jeptišky. Následně přesvědčila rodiče, aby jí umožnili navštěvovat pařížskou univerzitu Sorbonne. A právě v Paříži si uvědomila, jakým směrem se bude její kariéra ubírat. „Začala jsem se více zajímat nejen o francouzskou kulturu, ale také kuchyni. Nemůžete prostě žít v Paříži, aniž byste propadli kouzlu její kuchyně,“ vzpomíná britsko-africká restauratérka.

Recepty napříč kontinenty

V pořadu Šéfkuchařova nejlepší jídla se Prudence podělí například o maminčin lahodný recept na dezert, který se skládá ze šlehačky, maracuji a likéru s příchutí pomeranče. „Všechny tři ingredience do sebe krásně pasují. Celý dezert navíc podtrhnete tím, že ho navrstvíte do koktejlové sklenice. Jednoduše nádhera,“ hodnotí Prue.
A protože venkovní teploty nezadržitelně stoupají, ukáže nám také osvěžující recept na kambodžský salát. S tímto pokrmem se kuchařka seznámila skrze svou dceru, kterou v Kambodži adoptovala. „Každý vás upozorňuje, abyste neupřednostňovali své dítě před tím adoptivním a popravdě jsem se toho obávala. Strach mě ale přešel, jakmile jsem viděla, že k nám Li-Da perfektně zapadla,“ říká Prudence.

Inspirujte se pokrmy kuchařských hvězd

Věděli jste, že granátové jablko nejlépe oloupete ponořené v míse s vodou? Nebo že zázvor stačí jemně oškrábat lžičkou, abyste ho zbavili slupky? Nakoukněte známým kuchařům pod pokličku a přiučte se triky,
o kterých jste možná ani netušili, že by se vám v kuchyni mohly hodit. Nenechte si ujít první díl pořadu Šéfkuchařova nejlepší jídla už v pondělí 20. dubna od 21:00 hod. na TV Paprika, kdy budou odvysílány hned dvě epizody za sebou. Jakého šéfkuchaře si oblíbíte? Bude vaší favoritem zmiňovaná Prue Leith, Bill Grander, nebo třeba Tom Kerridge?

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....

Jak na zářivě bílé ponožky? Zkuste trik, který funguje lépe než drahé prostředky

Bílé ponožky jsou krásné jen do chvíle, než je párkrát obujete a hodíte do pračky. Záhy ztratí svou sněhovou barvu, začnou šednout nebo žloutnout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3