Léto je v plném proudu – už jste vyčerpali všechny své oblíbené recepty na gril? Nezoufejte, máme pro vás řadu originálních receptů, po kterých se jednoduše budete moct utlouct.
Grilování je nejen zábavné, ale také zdravé a připravené pokrmy patří k těm nejlahodněj
Léto je v plném proudu – už jste vyčerpali všechny své oblíbené recepty na gril? Nezoufejte, máme pro vás řadu originálních receptů, po kterých se jednoduše budete moct utlouct.
Grilování je nejen zábavné, ale také zdravé a připravené pokrmy patří k těm nejlahodnějším. Tak neváhejte, pozvěte partu přátel a vyzkoušejte nějaký z našich ozkoušených receptů.
Než začneme – jaký gril?
Výběr správného grilu ovlivňuje výslednou chuť jídla.
Elektrický gril sice usnadní přípravu a je možné jej používat i uvnitř místnosti nebo na balkoně, ale připravené pokrmy se svou vůní ani chutí nemohou většinou rovnat těm udělaným na grilu na klasické dřevěné uhlí. I u těch je dobré přihlédnout k tomu, jak grilujeme – například
grily Weber patří mezi profesionální kousky, se kterými je grilování opravdová radost.
Grilujeme ryby – steak z tuňáka
Ryby patří k tomu nejzdravějšímu, co na grilu připravíme. Pro čtyři porce budeme potřebovat
4 plátky tuňáka, 4 stroužky česneku, bazalku, citronovou kúru, šťávu z jednoho citronu, lžíci vinného octa, hrnek olivového oleje, lžičku soli a lžičku drceného pepře.
Steaky zbavíme kůže a připravíme si marinádu: v míse smícháme olej, ocet, sůl, pepř, bazalku, lisovaný česnek, citronovou kúry i šťávu. Steaky do marinády naložíme nejméně na dvě hodiny a dáme do chladu. Několikrát je točíme, aby se marináda rozložila rovnoměrně.
Jakmile budeme mít gril patřičně rozpálený (elektrický a plynový na vysokou teplotu), potřeme rošt olejem, aby se steaky nepřichytávaly. Můžeme použít také udící box či dřevěné lupínky k uzení ryb. Středně upečené budou steaky už po 4–6 minutách z každé strany.
Tip: Abychom získali na rybě typickou mřížku, otočíme každý steak o 45° v půlce grilování každé strany.
Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.
Více receptů
Další recepty a grilování nejen ryb, ale také drůbeže, vepřového, hovězího i zeleniny či ovoce najdete na webu Grilování.cz v sekci
recepty na grilování.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)