Boxxi – kvalitní mořské ryby do českých domácností

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Kvalitní mořské ryby jsou ještě dostupnější. Boxxi spouští nový e-shop na www.boxxi.cz s pestrým výběrem ryb převážně z Islandu, které patří k těm nejchutnějším a nejzdravějším na trhu. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.

 

Rybí boxxi – pro zdravý životní styl

Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta.

„Osobně mám ryby moc rád a jsem přesvědčený, že by se v českém jídelníčku měly objevovat častěji. Proto jsme se rozhodli kvalitní ryby nejen dovážet, ale přišli jsme s myšlenkou rybích boxxi, aby zákazníci mohli vyzkoušet
i něco nového a zároveň měli rybu po ruce vždy, když na ni dostanou chuť,“
vysvětluje Marek Jirovec, zakladatel Boxxi.

 

Nabídka rybích boxxi se liší nejen svým složením, ale i množstvím. Je možné objednat boxxi pro jednotlivce, pár či rodinu nebo zvolit boxxi s vlastním výběrem ryb.

 

Proč právě ryby z Boxxi?

  • Domovem nabízených ryb jsou čisté a chladné vody kolem islandských fjordů. Zkušení rybáři je loví
    s úctou, respektem a v souladu s principy udržitelného rybolovu.
  • Ryby z volného moře jsou loveny převážně na dlouhý vlasec s háčkem.
  • Ryby z chovu pocházejí ze špičkových ekologických farem a jsou krmeny přirozenou stravou bez GMO, antibiotik či růstových aditiv.
  • Ryby se zpracovávají ručně nebo s použitím nejmodernějších technologií. Jednotlivé porce jsou vakuovány a zmrazeny šetrnou metodou IQF při –60 °C. Bez jediné kapky vody navíc! Po rozmrazení správným způsobem jsou po stránce chuťové i výživové srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
  • Cesta všech ryb z Boxxi je plně pod kontrolou, od výlovu přes zpracování, transport až po distribuci.

 

Snoubení s vínem

Ryby a víno k sobě patří a dokážou vytvořit harmonický pár. Boxxi se ve své nabídce zaměřuje na vína od českých nebo i zahraničních vinařů, která nejsou v maloobchodní síti běžně k dostání. S jejich výběrem pomáhají zkušení someliéři. „Spojili jsme se s předními odborníky a vybrali k našim rybám vína, která se svou chutí a vůní propojí s rybou v jeden výjimečný gastronomický zážitek,“ popisuje Katy Youngová, která má vinný lístek Boxxi na starosti.

 

Možnosti doručení 

V regionu Praha a okolí je možné doručení až domů prostřednictvím přepravní služby nebo osobní vyzvednutí v Boxxi house v Nuslích. Od 1. listopadu 2020 budou mimopražské objednávky doručovány do Boxxi pointů neboli partnerských provozoven k osobnímu vyzvednutí. Jejich síť se bude postupně rozšiřovat po celé České republice. Každá objednávka je balena do 100% recyklovatelných termoboxů, které udrží stálou teplotu po dobu 4 hodin.

 

Na www.boxxi.cz najdete kromě e-shopu také více informací o Boxxi a původu ryb stejně jako originální recepty, tipy a triky na jejich úpravu a podávání.

 

DOKONALÉ RECEPTY

Arktický losos v Boxxi sauce

Suroviny na 2 porce: 2 porce arktického lososa, 1 lžíce olivového oleje, ½ lžičky sezamového oleje,
½ lžičky čerstvého zázvoru, stroužek česneku, 2 lžičky medu, ½ lžičky chilli omáčky sriracha, 1 limetka, ½ hrsti máty, 100 g jasmínové rýže.

Postup: Lososa s dostatečným předstihem přendáme z mrazničky do chladničky, aby stačil šetrně rozmrznout. Před přípravou lehce osušíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme velmi najemno a smícháme s oběma druhy oleje, medem, chilli omáčkou a šťávou z limetky. Dáme vařit rýži. Na plech s pečicím papírem položíme lososa kůží dolů. Potřeme omáčkou a dáme péct do trouby na 180 °C cca 12–13 minut. Mátu pokrájíme a připravíme na servírování. Lososa vyndáme z trouby a kůži oddělíme. Do hlubokého talíře dáme uvařenou rýži, na ni položíme porci lososa bez kůže, přelijeme omáčkou
a posypeme mátou.

 

Fish and chips

Suroviny na 2 porce: 2 porce tresky obecné, 1 vejce, 1 lžička cukru, 125 ml perlivé vody, 75 g hladké mouky, 1 citron, 150 g brambor, 50 g másla.

Na domácí majonézu: 3 lžíce rostlinného oleje, hrst máty, 200 g hrášku, 50 g másla, 2 žloutky, 150 ml oleje (slunečnicový/olivový), 1 lžička dijonské hořčice, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř.

Postup: Den předem vyndáme tresku z mrazničky a necháme šetrně rozmrznout v chladničce. Poté rybu lehce osušíme, naporcujeme na větší kusy a osolíme. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s olejem a dáme péct do trouby na 180 °C cca 45 minut. Mezitím si připravíme dip. Hrášek vložíme do vroucí osolené vody na 2 minuty, slijeme, přidáme máslo a rozmačkáme. Nakonec vmícháme mátu. Všechny ingredience na domácí majonézu by měly mít pokojovou teplotu. Stačí je jen smíchat dohromady a ušlehat dohladka. Výslednou chuť si můžeme doladit podle svého, přidat více citronové šťávy či dijonské hořčice. Hotovou majonézu dáme vychladit. Nyní přichází na řadu těstíčko. Smícháme mouku s cukrem, pak přidáme žloutek a perlivou vodu. Umícháme do hladka. Bílek vyšleháme do pěny a lehce vmícháme do těstíčka. Až budou brambory téměř hotové, rozpálíme si pánev s olejem. Rybí kousky namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi 2 minuty z každé strany. Vyjmeme, necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk
a můžeme servírovat.

 

 

 

 

Marek. Katy. Petra.

My jsme Boxxi. Známe se dlouho a rádi spolu trávíme čas u dobrého jídla a pití. Zakladatelem a otcem myšlenky na e-shop s mořskými rybami byl Marek. Katy se přidala s vínem a Petra to vše převedla do online světa. A proč jsme se do toho pustili? Chceme, aby u nás lidé jedli více kvalitních mořských ryb. A protože nás baví dělat práci, která má smysl.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....

Jak na zářivě bílé ponožky? Zkuste trik, který funguje lépe než drahé prostředky

Bílé ponožky jsou krásné jen do chvíle, než je párkrát obujete a hodíte do pračky. Záhy ztratí svou sněhovou barvu, začnou šednout nebo žloutnout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3