Nejenom my, ale také Vitana zahájila grilovací sezonu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Ač je květnové počasí nestálé a slunných, teplých dní je zatím pomálu, grilovací sezona na sebe čekat nenechá. Češi začínají grilovat na zahradách, dvorcích, parcích, někteří si vystačí i s balkonem. Každá žena ví, že základem grilování jsou kvalitní suroviny, k nim patří dobré koření a omáčky k masu. Ví to i Vitana, která kromě svých tradičních produktů tento rok přináší sadu neotřelých receptů na gril s novými, exotickými dipy. Známou písničkou navíc děkuje ženám za jejich hlavní roli při oblíbených letních grilovačkách.

 

Na úspěšnou „gorilovací“ kampaň z minulých let značka Vitana letos navazuje trochu neobvykle. Pan Gorila, který je vždy hlavním aktérem reklam a stojí za grilem, tak tentokrát nevaří. Hlavní roli v grilovačce nově přiznává ženě. Ačkoliv se může zdát, že grilovačka je doménou mužů, opak je pravdou. Ženy totiž nakupují suroviny, nakládají maso, zvou hosty, dohlížejí na hladký průběh akce… a nakonec vše uklidí. To je důvod, proč Vitana prostřednictvím známé písně, původem od Václava Neckáře, děkuje všem ženám za jejich práci a péči při těchto oblíbených letních akcích.

 

Recepty od Herbáře

V letošní grilovací sezoně Vitana představuje své portfolio kvalitního koření, kořenicích směsí, steakových omáček a marinád, a to v sérii receptů s řádnou dávku inspirace k dipování. Recepty připravila autorka pořadu Herbář, a tak je jisté, že o skvělé chutě nebude ve vaší grilovačce nouze. Zkušená kuchařka z Herbáře ví, že stačí zvolit kvalitní suroviny a napárovat je s kořením bohatým na vonné silice. Takové je třeba to od Vitany. Nové recepty najdete na stránkách www.vseokoreni.cz, kde si vyberete z oblíbených burgerů a steaků, ale vyzkoušíte třeba i ne tak využívané jehněčí. Ke všem receptům jsou připraveny různé variace světových dipů, jako chimichuri, baba ganoush, guacamole či harissa.

 

Jehněčí kebab s pistáciemi a jogurtovým dipem (4 PORCE)
Jehněčí kýta 500 g
Římský kmín mletý Vitana 1 lžíce
Nasekaný koriandr 1 hrst
Sůl
Nastrouhaná kůra z citronu ½ lžíce
Pistácie 100 g
Olivový olej 2 lžíce
Hustý bílý jogurt 500 g

Salát
Zelené byliny podle chuti (4 lžíce lístků máty, 1 hrst pampeliškových listů, 1 hrst listů lebedy, 1 hrst nasekané hladkolisté petržele, 1 hrst špenátových listů, 1 malá hrst levandule)
Hlávkový salát ½
Nasekaná rukola 4 lžíce
Pomeranč 1 ks

Dip z kozího jogurtu
Kozí jogurt 150 g
Lístky máty 4 lžíce
Jarní cibulka 1 ks

Dip z řeckého jogurtu
Řecký jogurt 200 g
Zelené chilli papričky 1 ks
Jarní cibulka 1 ks
Šťáva z půlky citronu
Sůl
Čerstvě mletý pepř Vitana
Lístky máty

 

Postup:

Rozehřejeme gril, případně předehřejeme troubu na 180 stupňů. Maso zbavíme blan, nakrájíme ho na kostičky
a nameleme nebo rozmixujeme v mixéru. Namleté maso posléze ochutíme římským kmínem Vitana, koriandrem
a mletým chilli. Přidáme citronovou kůru a nadrobno nasekané pistáciové oříšky, osolíme. Pořádně promícháme.

Z masové směsi vytvarujeme šišky a napícháme je na špejle. Grilovací plochu či plech potřeme olejem, kebaby vyskládáme vedle sebe a upečeme je dohněda; trvá to zhruba 15 minut. Na salát promícháme byliny
a zakápneme je citronem. Kozí jogurt promícháme s nasekanou mátou a jarní cibulkou. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a ozdobíme mátou.

 

Důležité grilovací ingredience najdete na www.vitana.cz.

 

Reklama

Doporučujeme

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...

10 vteřin stačí: cvik, který uleví celému tělu

“Během chvilky si protáhneme celou páteř, uvolníme ramena a neskutečně dobře uděláme
i zkráceným svalům na zadní straně stehen. Doporučuji nastavit si na mobilu budík a tento cvik opakovat každou hodinu. Naše tělo pak nebude mít šanci ztuhnout a začít bolet,” říká pohybová specialistka Zuzana Rybářová, která pořádá celodenní kurzy Restart těla, pro vás vybrala cvik, který můžete dělat i v práci – stačí se jen zvednout ze židle…

Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody...

Jíte málo kiwi? Děláte chybu! Má víc vitaminu C než pomeranč a podpoří tvorbu kolagenu

Vitamin C patří mezi prospěšné látky, které prospívají našemu imunitnímu systému a podpoří i rychlejší uzdravení při nachlazení. Věděli jste však, že tento vitamin...

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...

Čtyři flašky ve skříni, tři v botníku. Manžel s pitím přestat nedokázal, bohužel

Kdo se v životě potýkal s nějakou závislostí, tak ví, že je to běh na dlouhou trať. Týká-li se problém přímo někoho z vaší rodiny, situace bývá o to bolestnější. Někdo vyhraje, někdo to vzdá. Můj manžel bohužel přestat pít nedokázal.

Trápí vás neustálý boj s černými tečkami? Zkuste domácí masky, výsledky vás překvapí

Černé tečky nás dokážou potrápit v každém věku bez ohledu na typ pleti. Jestliže i vy se s nimi potýkáte, určitě víte, že je...

Znáte skvělou japonskou vychytávku se zubní pastou? Dejte ji do mrazáku a v domácnosti s ní vyčistíte všechno možné

Zubní pastu potřebujeme všichni pro čištění zubů, to je jasná věc. Využijeme ji taky jako univerzálníčistidlo v domácnosti, které si poradí se špinavými tenisky...

Bezkontaktní platby a duševní klid: Jak platit bezpečně

V dnešním rychle se vyvíjejícím světě technologií se bezkontaktní platby staly běžnou součástí našeho každodenního života. Nabízejí pohodlí, rychlost a v mnoha ohledech i...
Reklama
Reklama