Dopřejte si světovou klasiku a buďte součástí celosvětového charitativního programu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí Campari vytvoří z klasického drinku netradiční koktejl, jež ve vás probudí nespoutanou vášeň. Oslavte společně s přáteli okamžik, kdy si můžete dopřát váš oblíbený drink,
a navíc podpořit dobrou věc. Vydejte se i u nás v týdnu od 13. do 19. září do některého z 15 spřátelených podniků.

Negroni – proslulý koktejl, který zná celý svět, letos již po deváté zahajuje akci Negroni Week, kdy zapojené bary věnují část zisku z každého prodaného koktejlu na charitu. Společnost IMBIBE společně s Campari zahájila týden Negroni v roce 2013 jako oslavu jednoho z nejproslulejších světových koktejlů společně se snahou získat finanční pomoc pro charity po celém světě. Od roku 2013 se Negroni Week rozrostl z přibližně 120 zúčastněných na více než 12 000 míst po celém světě. Do dnešního dne společně získali přes 3 miliony dolarů na charitativní účely.  

Italský sladký život, který si žádal hořký balanc

Ve dvacátých letech minulého století se zrodily hned dva světoznámé drinky, které jsou dodnes považovány za neoddělitelnou součást barmanské kultury a jejichž neoddělitelnou součástí je právě ikonické Campari – Negroni a Americano, které je navzdory svému názvu složeno z čistě italských surovin, a to z Campari, červeného vermutu a sody.

Campari jako srdce ikonického drinku

Spojení s Campari není náhodné. Negroni, který je celosvětově druhým nejoblíbenějším koktejlem, se totiž od svého počátku pojí s tímto legendárním likérem, jež je zásadní ingrediencí tohoto drinku. Zrodil se totiž
z koktejlu Americano. Hrabě Camillo Negroni si ve Florencii v roce 1919 do koktejlu vyžádá gin namísto sody. Tato malá, geniální změna pak dává vzniknout drinku jež od počátku nese šlechticovo jméno – Negroni.

Campari se vyznačuje sytě červenými odlesky a nahořklou chutí bylin s tóny pomerančů. Je nenahraditelnou součástí světové barové kultury nesmí chybět v žádném baru. Jak se říká, bez Campari není bar.

Probuďte v sobě vášeň

Letos se v rámci českého zastoupení můžete vydat do patnácti podniků, v nichž působí Campari Red Hands, tedy top barmani, milovníci Campari a pomyslní nositelné červené rukavice symbolizující lásku k tomuto legendárnímu likéru a vášeň s ním spojenou. V rámci akce se navíc můžete těšit nejen na klasické varianty ikonického italského drinku, ale i tzv. Negroni twisty, autorské drinky jednotlivých Red Hands, jež osloví všechny – i ty nejnáročnější zákazníky.

Seznam podniků:

V Praze jsou to: Hemingway Bar, Bonvivant’s CTC bar, Bugsy’s Bar, L’ Fleur Bar, AnonymouS Bar, Bar Cobra, Tretter’s New York Bar, Kro Bistro & Bar, MOVE bar, Bistro Špejle

A dále: Atelier Bar & Bistro,Brno, Poetic Cocktail Bar Žlutá Ponorka, České Budějovice, Apotheka Cocktail Bar
v Českém Krumlově.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...

Zůstaňte svěží: Kohoutková jako (nejen) letní superhrdina

Léto je v plném proudu, slunce svítí, teploty stoupají, a proto je potřeba dodržovat pitný režim. A to nejlépe v podobě vody. Na tu byste však...

Přišli jsme o našeho milovaného pejska. Manžel se s jeho ztrátou vyrovnává pomocí umělé hračky

Každý se se smrtí svého zvířecího miláčka vyrovnává po svém. Někdo truchlí déle, jiný zase bere smrt jako součást života a věří, že už...

Dárky zdarma a Xiaomi produkty za zlomek ceny: Od fotomobilu až po robotický vysavač

Předškolní výprodej: Nenechte si ujít Redmi Pad 2 s velkým 11″ displejem a masivní baterií, prémiový smartphone Xiaomi 15 s fotoaparáty Leica, oblíbený Redmi...

Putování za kávou: Etiopie kolébkou lahodného moku

Etiopie je považována za kolébku kávy. Podle legendy zde pasáček koz jménem Kaldi objevil povzbuzující účinky kávových bobulí, když si všiml, že jeho kozy...
Reklama
Reklama