Poznejte nadčasovou ikonu Wild Turkey

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Kvalita, pracovitost i píle, která se v rodině Russellů dědí po generace. Dopřejte si bourbon Wild Turkey, který si vás získá nejen svým charakteristickým robustním profilem, v němž kontrastuje jemnost a síla, ale také novou, designovou lahví reflektující příběh této ikonické značky. Tento legendární bourbon bude rovněž ideálním dárkem, který osloví i náročnější protějšky.

Zrození Wild Turkey

Za vznikem prestižních značek stojí obvykle silné rodinné nebo přátelské pouto. A ani příběh amerického burbonu Wild Turkey není výjimkou. Jeho kořeny sahají do roku 1869, kdy irští bratři James a Johan Ripyové na kopci, známém jako Wild Turkey Hill, založili Ripy Distillery. Wild Turkey Hill se nachází ve městě Lawrenceburg v americkém státě Kentucky. S trochou nadsázky ho dnes můžeme označit za místo, kde se již desítky let pomyslně snoubí oduševnělá tradice a oddanost řemeslu, aby vznikl jedinečný bourbon.

Prohibice a restart byznysu

Ačkoliv destilerie téměř ihned po založení dosáhla velkého úspěchu, i zde tvrdě zasáhla prohibice. Pomyslnou ochrannou ruku tehdy poskytla společnost Austin Nichols & Company. Díky tomuto kroku se tak palírna neuzavřela úplně, ale vyráběla léčivé lihoviny, což následně pomohlo byznys znovu restartovat a pokračovat ve výrobě prémiového bourbonu.

Z Ripy Distillery Divokým krocanem

Čtyřicátá léta přinesla destilerii nejen změnu jména, ale i inovativního ducha. Za přejmenováním slavné americké destilerie stojí Thomas McCarthy, výkonný ředitel společnosti. Psal se rok 1942, kdy se při lovu na divoké krocany rozhodl o bourbon podělit i se svými přáteli. Ten všem velmi zachutnal a vysloužil si tak přezdívku „divoký krocan“. A tak se v roce 1942 zrodil bourbon dnes známý jako Wild Turkey.

Generace Russellů

V padesátých letech se k Wild Turkey připojil Jimmy Russell. Bourbonovému řemeslu se učil od svého otce, ale ve Wild Turkey začínal tzv. od píky a propracoval se celou palírnou, než se se stal špičkovým master distillerem a jedním z největších jmen v oboru. Pro své kvality a pracovitost je přezdívaný „Buddhou bourbonu“. V oboru pracuje už úctyhodných 60 let a je tak nejdéle aktivním master distillerem na světě. 

V sedmdesátých letech, pod vedením Jimmyho Russella, představila Wild Turkey světový unikát, první bourbonový likér, kterým chtěli oslovit širší skupinu zákazníků. Tímto úspěšným krokem se nejen zvýšilo povědomí o značce napříč širokou veřejností, ale potvrdila se i výjimečnost destilerie a její inovativní přístup.

Ne nadarmo se říká, že se láska k řemeslu rodí přes generace. Russellův syn Eddie se rozhodl kráčet ve šlépějích otce a v osmdesátých letech nastoupil do Wild Turkey. Dnes tak s otcem pracují na rozvoji světoznámé bourbonové značky společně.

Devadesátá léta přinesla další novinku – Rare Breed, jeden z prvních bourbonů lahvovaných v sudové síle. Zanedlouho po ní přišla na řadu nadčasová ikona Wild Turkey 101, která se díky svému charakteru sklidila velký úspěch a představuje jako jeden z hlavních reprezentantů této kategorie. Prostě bourbon, jak má být.

Tradiční rodinný kruh Russellových nedávno doplnil herec Matthew McConaughey, který se stal v roce 2016 kreativním ředitelem destilerie Wild Turkey.  

Kvalitní suroviny i léta praxe

Výroba bourbonů si žádá dostatek času a také zkušeností. Nezbytným předpokladem jsou ale rovněž kvalitní suroviny. Voda na výrobu prémiového bourbonu pochází z řeky Kentucky a je přirozeně filtrována přes vápenec, čímž se odstraňuje železo a další nečistoty. Další nezbytností jsou kvasinky. Russellové dodnes používají původní kmen kvasinek vyvinutý ve Wild Turkey, který utváří charakteristickou chuť bourbonu, a zároveň nikdy nepoužívají geneticky modifikované obilí. Charakteristická chuť vzniká zráním v extrémně vypálených dubových sudech a je dána také dobou, po kterou je v nich bourbon uložen – zpravidla 5 let, ale mnohdy i déle. Bourbon v sudech zraje tak dlouho, než dozraje k dokonalosti.  

 

NÁŠ TIP:  

Nadčasová ikona Wild Turkey Bourbon 101

Nyní v novém, designovém provedení

Dopřejte si něco výjimečného. Poznejte příběh a chuť věhlasného amerického bourbonu, který se vyrábí již 60 let stejným, ověřeným způsobem. Wild Turkey vás osloví nevšedním kontrastem jemnosti a síly. Vyrábí se na základě tajné směsi kukuřice a kvalitních obilovin a následně zraje 6-8 let v dubových sudech vypálených na nejvyšší stupeň, který je označován jako „alligator char“. 

Zakoupíte například na warehouse1.cz.

 

 

Reklama

Doporučujeme

„Nejsem na tom vůbec dobře.“ Aaron Goodwin a jeho zpověď o pekle, jež prožil

„Nejsem na tom vůbec dobře a každý den je to horší,“ svěřil se fanouškům Aaron Goodwin, hvězda populárního pořadu Ghost Adventures. Nejnovější epizoda pořadu...

Tři znamení zvěrokruhu, kterým podzim přinese štěstí a novou energii

Zatímco se mnozí halí do dek a bojují s neodbytným podzimním splínem, pro tři znamení zvěrokruhu je toto období naopak požehnáním. Jak informuje server...

Husa plněná uzeným kolenem: recept, který překvapí i zkušené kuchaře

Na první pohled to může znít trochu bláznivě – dát do husy uzené koleno? Jenže jakmile tenhle recept vyzkoušíte, už se k tradiční přípravě...

Jak bojovat s podzimní únavou: Tři jednoduché rituály, které nahradí kávu a zlepší náladu

Chladnější rána, dny se krátí a vy máte neodolatelnou chuť zalézt pod deku s něčím sladkým. Podzimní útlum není lenost, nýbrž přirozená reakce těla...

Jak si vytvořit systém pro trvalý pořádek a zbavit se chaosu

Když uklízíme svůj domov, často si ani neuvědomujeme, že si zároveň třídíme i vlastní myšlenky. Každá věc, kterou pustíme z ruky, otevírá prostor pro...

Strašidelné sušenky s marmeládou: Halloweenská dobrota, kterou zvládne každý

Chcete letos přivítat Halloween trochu jinak než obvyklou dýní na okně? Zkuste upéct tyhle strašidelné sušenky s marmeládou, které jsou jednoduché, ale vypadají, jako...

„Mladí lidé dělají chyby.“ Jennifer Lawrenceová a její překvapivý verdikt nad slavnou nevěrou

„Samozřejmě, že jsem se ho na to zeptala!“ přiznala se smíchem Jennifer Lawrenceová. Při natáčení nového filmu se prý svého kolegy Roberta Pattinsona bez...

NeoVitalia, regenerační krém noční

Vrací pleti zdraví a vitalitu Připravte pleť na zimu a dopřejte ji možnost noční regenerace. Dokáže více, než si myslíte, a proto jsou regenerační přípravky...

Hailey Bieberová přiznala, jaké kosmetické zákroky podstoupila, botox v obličeji prý nemá

„V obličeji žádný botox nemám,“ prohlásila modelka a podnikatelka Hailey Bieberová a jednou provždy se pokusila utnout spekulace. Ve své upřímné zpovědi však přiznala,...

Ztratila jste práci? Není to konec, ale nová šance

Ztráta zaměstnání dokáže pořádně otřást sebevědomím, zvlášť když k ní dojde nečekaně. Najednou máte pocit, že jste ztratila jistoty i směr. Ale věřte, že...

Tipy na vynikající sendviče a proč nesmí chybět tatarka

Průvodce přípravou sendvičů na cesty Hledáte rychlý, chutný a sytý oběd, který si snadno vezmete s sebou do práce, na piknik nebo na cesty? Zapomeňte...

Péče, která nemusí být drahá. Skryté slevy a bonusy na masáže, o nichž senioři netuší

Bolí vás záda či klouby, ale nechcete utrácet tisíce za masáže a fyzioterapii? Možná ani nemusíte. Český systém nabízí seniorům hned několik cest, jak...

Kouzelná podzimní dobrota: dýňové donuty

Dýně – symbol podzimu, tajemna a kouzla domova. Od dávných irských legend o toulavém Jackovi až po dnešní svátek Halloween je dýně nezaměnitelnou ikonou...

Domácí kečup: vůně léta, kterou zavřete do sklenice

Červená omáčka, kterou milují děti i dospělí, ať už na špagetách, hranolkách či pizze. Je to prostě klasika, která nikdy nezklame. A co teprve,...

Meteorologové varují před nestabilním polárním vírem, listopad může přinést extrémní výkyvy

Čeká nás měsíc plný extrémů. Meteorologové s rostoucím znepokojením sledují dění nad Arktidou. Neobvykle slabý a nestabilní polární vír hrozí rozpadem, což by do...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3