Poznejte nadčasovou ikonu Wild Turkey

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Kvalita, pracovitost i píle, která se v rodině Russellů dědí po generace. Dopřejte si bourbon Wild Turkey, který si vás získá nejen svým charakteristickým robustním profilem, v němž kontrastuje jemnost a síla, ale také novou, designovou lahví reflektující příběh této ikonické značky. Tento legendární bourbon bude rovněž ideálním dárkem, který osloví i náročnější protějšky.

Zrození Wild Turkey

Za vznikem prestižních značek stojí obvykle silné rodinné nebo přátelské pouto. A ani příběh amerického burbonu Wild Turkey není výjimkou. Jeho kořeny sahají do roku 1869, kdy irští bratři James a Johan Ripyové na kopci, známém jako Wild Turkey Hill, založili Ripy Distillery. Wild Turkey Hill se nachází ve městě Lawrenceburg v americkém státě Kentucky. S trochou nadsázky ho dnes můžeme označit za místo, kde se již desítky let pomyslně snoubí oduševnělá tradice a oddanost řemeslu, aby vznikl jedinečný bourbon.

Prohibice a restart byznysu

Ačkoliv destilerie téměř ihned po založení dosáhla velkého úspěchu, i zde tvrdě zasáhla prohibice. Pomyslnou ochrannou ruku tehdy poskytla společnost Austin Nichols & Company. Díky tomuto kroku se tak palírna neuzavřela úplně, ale vyráběla léčivé lihoviny, což následně pomohlo byznys znovu restartovat a pokračovat ve výrobě prémiového bourbonu.

Z Ripy Distillery Divokým krocanem

Čtyřicátá léta přinesla destilerii nejen změnu jména, ale i inovativního ducha. Za přejmenováním slavné americké destilerie stojí Thomas McCarthy, výkonný ředitel společnosti. Psal se rok 1942, kdy se při lovu na divoké krocany rozhodl o bourbon podělit i se svými přáteli. Ten všem velmi zachutnal a vysloužil si tak přezdívku „divoký krocan“. A tak se v roce 1942 zrodil bourbon dnes známý jako Wild Turkey.

Generace Russellů

V padesátých letech se k Wild Turkey připojil Jimmy Russell. Bourbonovému řemeslu se učil od svého otce, ale ve Wild Turkey začínal tzv. od píky a propracoval se celou palírnou, než se se stal špičkovým master distillerem a jedním z největších jmen v oboru. Pro své kvality a pracovitost je přezdívaný „Buddhou bourbonu“. V oboru pracuje už úctyhodných 60 let a je tak nejdéle aktivním master distillerem na světě. 

V sedmdesátých letech, pod vedením Jimmyho Russella, představila Wild Turkey světový unikát, první bourbonový likér, kterým chtěli oslovit širší skupinu zákazníků. Tímto úspěšným krokem se nejen zvýšilo povědomí o značce napříč širokou veřejností, ale potvrdila se i výjimečnost destilerie a její inovativní přístup.

Ne nadarmo se říká, že se láska k řemeslu rodí přes generace. Russellův syn Eddie se rozhodl kráčet ve šlépějích otce a v osmdesátých letech nastoupil do Wild Turkey. Dnes tak s otcem pracují na rozvoji světoznámé bourbonové značky společně.

Devadesátá léta přinesla další novinku – Rare Breed, jeden z prvních bourbonů lahvovaných v sudové síle. Zanedlouho po ní přišla na řadu nadčasová ikona Wild Turkey 101, která se díky svému charakteru sklidila velký úspěch a představuje jako jeden z hlavních reprezentantů této kategorie. Prostě bourbon, jak má být.

Tradiční rodinný kruh Russellových nedávno doplnil herec Matthew McConaughey, který se stal v roce 2016 kreativním ředitelem destilerie Wild Turkey.  

Kvalitní suroviny i léta praxe

Výroba bourbonů si žádá dostatek času a také zkušeností. Nezbytným předpokladem jsou ale rovněž kvalitní suroviny. Voda na výrobu prémiového bourbonu pochází z řeky Kentucky a je přirozeně filtrována přes vápenec, čímž se odstraňuje železo a další nečistoty. Další nezbytností jsou kvasinky. Russellové dodnes používají původní kmen kvasinek vyvinutý ve Wild Turkey, který utváří charakteristickou chuť bourbonu, a zároveň nikdy nepoužívají geneticky modifikované obilí. Charakteristická chuť vzniká zráním v extrémně vypálených dubových sudech a je dána také dobou, po kterou je v nich bourbon uložen – zpravidla 5 let, ale mnohdy i déle. Bourbon v sudech zraje tak dlouho, než dozraje k dokonalosti.  

 

NÁŠ TIP:  

Nadčasová ikona Wild Turkey Bourbon 101

Nyní v novém, designovém provedení

Dopřejte si něco výjimečného. Poznejte příběh a chuť věhlasného amerického bourbonu, který se vyrábí již 60 let stejným, ověřeným způsobem. Wild Turkey vás osloví nevšedním kontrastem jemnosti a síly. Vyrábí se na základě tajné směsi kukuřice a kvalitních obilovin a následně zraje 6-8 let v dubových sudech vypálených na nejvyšší stupeň, který je označován jako „alligator char“. 

Zakoupíte například na warehouse1.cz.

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zář vlasů v létě: Jak pečovat o kadeře pod sluncem

Když slunce líbá vaše vlasy, touží po péči, která je rozzáří. Jak udržet kadeře zdravé a plné života? Odhalte rituály pro letní vlasovou krásu. Slunce,...

Olivový olej má spoustu zdravotních benefitů. Čím vším je jeho pravidelná konzumace prospěšná?

Na vaření ho používá skoro každý. Někdo si ho oblíbil v salátu, jiný si s ním dochutí rybu nebo zeleninu. Věděli jste však, že...

Zůstaňte v chladu a vypadejte „cool“ v nové letní kolekci Columbia Cool Hike

Letní teploty rok od roku stoupají a letní dobrodružství tak nabývají na intenzitě. Proto Columbia, přední značka outdoorového vybavení přichází s letní kolekcí Cool Hike –...

Láska v létě: Jak rozkvést ve vztazích pod letním sluncem

Když letní vánek hladí tvář, srdce bije rychleji. Jak v létě 2025 posílit lásku a objevit její nové odstíny? Ponořte se do umění blízkosti. Když...

Letní kino pod hvězdami: Filmový večer doma

Léto má své kouzlo. Dlouhé dny, teplé večery a hvězdné nebe, které přímo svádí k tomu, abychom si ho užili naplno. Nemusíte ale vyrážet...

Nedokonalá, a přesto celistvá: Přestaň čekat na „až“ a dovol si žít v přítomném čase

Nečekej, až se všechno srovná. Až zhubneš, až se uklidníš, až získáš lepší práci. Život se odehrává právě teď, nikoli v podmínkách, které si...

Chcete udržet záclony v dobré kondici? Držte se těchto zásad

Záclony dávají našim domovům útulnost, lehkost i světlo. Jenže když přijde jarní úklid, často si s nimi nevíme rady. Po zimě bývají zašedlé, zažloutlé...

Malý večerní rituál: Jak se ztišit, poděkovat a usnout ve spojení se sebou

Večer bývá chvílí, kdy tělo zpomaluje, ale mysl zůstává v pohybu. Práce dozněla, svět se ztišil, ale vnitřní prostor zůstává naplněný nedořečeným. Možná ještě...

Radiokempy Frekvence 1 čekají čtyři poslední letní zastávky

Oblíbené Radiokempy Frekvence 1 vkročily do své závěrečné etapy a čtyři poslední kempy letos zažijí úžasnou atmosféru živého vysílání, koncertů, táboráku i moderátorského baru. „Radiokempy...

Navštěvují vaše záhony zajíci či jiní škůdci? Zbavte se jich pomocí elegantního triku

Jaro je pro zahrádkáře symbolem pro sázení předpěstované zeleniny, jako například špenátu, kedluben nebo ředkviček, a čekáme, jak porostou. Jenže naši úrodu může ovlivnit...

Touha bez studu: Proč ženská sexualita nemusí být tichá, skrytá ani vysvětlovaná

Není to jen o romantice, partnerství nebo fyzickém uspokojení. Touha je jazyk těla a duše. A když je umlčená, umlčuje se s ní i...

Soutěž o letní must‑have doplněk pro každou nicegirl od Niceboye!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už milujete běhání, jezdíte na kole nebo jste milovník přírody, chytré hodinky jsou rozhodně letní...

Místo, kde se dýchá jinak. Objevte jezero, které léčí klidem

Když se řekne Slovinsko, většina lidí si vybaví Bled. Jenže hned za rohem je jezero, které si zachovalo nedotčenou krásu, klid a duši přírody....

Zatočte s černou plísní ve spárách pomocí jednoduchého triku

Možná to znáte. Vybrali jste si krásné obklady do koupelny nebo kuchyně, jenže už po pár měsících vás začali trápit černé mapky mezi dlaždicemi....

Pocení, opalovák, dovolená. Proč pleť v létě protestuje?

Horko, vlhkost i slunce přetěžují pleť víc než zimní mráz. Tají póry, vysušují, zvyšují citlivost. Co dělat, aby se kůže v létě cítila dobře...
Reklama
Reklama