Zázrak jménem ionizovaná zásaditá voda

Sdílet článek

Reklama
Reklama

„Voda připravená pomocí ionizátoru je největším vynálezem v procesu léčení od doby, kdy Sir Alexandr Fleming objevil penicilín.“  řekl Dr. Wiliam Kelly, College of Metabolic Medicine, autor knihy Léčení rakoviny.

voda1

Využití ionizované zásadité vody je poměrně mladá záležitost. Byla objevena před padesáti lety, ale do popředí zájmu odborníků se dostala až v posledních letech. Představuje relativně levnou možnost podpory zdraví. Navíc bez jakýchkoli vedlejších účinků, což se o syntetických lécích říci rozhodně nedá.  Její konzumace je rozšířena zejména v USA, Japonsku a Asii.  Spotřebitelé ji získávají jak balenou, tak jsou k dostání domácí ionizátory vody.

V čem je tato voda prospěšná lidskému organismu

V první řadě svou zásaditostí snižuje překyselení organizmu.  Dále díky nízkému oxidačně redukčnímu potencionálu (ORP) účinně omezuje vliv tzv. volných radikálů v těle.  Podstatně lépe a rychleji než normální voda proniká po celém těle a rychleji ho zavodňuje.

Proč je překyselení nebezpečné

Vlivem nekvalitní stravy, nezdravého životního stylu a stresu dochází u naprosté většiny populace k překyselení organismu. Je jedním z největších problému současné populace. Zejména proto, že mu není věnována dostatečná pozornost.

Poměr zásaditých a kyselých látek v našem organismu, odborně nazývaný acidobazická rovnováha, je zcela zásadním faktorem pro zachování zdraví. Pokud se ale tento poměr posune na stranu kyselin, hovoříme o překyselení.

Aby tělo správě fungovalo jak na buněčné úrovni, tak na úrovni jednotlivých orgánů, je nutné, aby byla udržena přijatelná hodnota acidobazické rovnováhy. Jakmile dodržena není, dostavují se následky. Nejzjevnějším příkladem je krev. Pro život člověka je nutné udržet pH krve mezi 7,35 až 7,4. Pokud dojde k odchylce, nastává smrt. Tělo má mechanizmy, jak udržet tuto životně důležitou tekutinu v tomto rozmezí. Ale za jakou cenu! Udělá to například tak, že odebere zásadité látky z kostí – a máme tu osteoporózu – řídnutí kostí.

U krve je tento jev nejmarkantnější. Překyselení se však dává do souvislosti s většinou civilizačních chorob. Jsou to například:

• Oslabení imunity

• Kardiovaskulární problémy

• Obezita, cukrovka

• Poškození volnými radikály

• Předčasné stárnutí

• Rakovina

• Problémy s prostatou

• Nedostatek energie

• Únava a další

Je toto tvrzení podloženo vědeckými důkazy?

Po celém světě probíhá řada studií týkajících se využití ionizované zásadité vody. Za stěžejní jsou považovány práce vědců z Yonseiské univerzity, kteří v laboratorním prostředí prokázali pozitivní vliv ionizované vody na obezitu, cukrovku  a na rakovinu.  Další výzkumy prováděli také japonští a američtí vědci, kteří prokázali pozitivní vliv ionizované vody na různé břišní potíže.

Všechny tyto klinické studie jsou volně přístupné v databázi PUBMED  provozované National Center for Biotechnology Information a US National Library of Medicine

Nejzajímavější ovšem je, že pozitivní vliv na své tělo si každý může ověřit sám, měřením pH moče nebo slin vhodným indikátorovým papírkem nebo elektronickým pH metrem.voda3

Výroba a užití ionizované zásadité vody

Ionizovaná zásaditá voda se vyrábí elektrolytickou ionizací, kdy se z vody odstraňuje část atomů vodíku. Ve vodě pak zůstávají volné ionty OH které svou přítomností mění pH a další fyzikální vlastnosti vody pH vody. Voda se pak dále balí do speciálních zesílených PET lahví, které zachovávají její vlastnosti.

Ionizovaná voda se pije stejně jako normální voda.  Pro dosažení maximálního účinku je však doporučováno vodu užívat 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po něm.  Odkyselovací kůra by měla být minimálně desetidenní, aby se projevily pozitivní účinky vody. Během této kůry se pije minimálně litr denně. Větší sklenice (cca 3 dcl) ráno hned po probuzení, další během dne.  Zásadité vody je ale možno vypít tolik, kolik by člověk vypil vody obyčejné.
Vodu je nutno uchovávat pečlivě uzavřenou a spotřebovat maximálně 24 hodin od otevření.
Ionizovanou zásaditou vodu je možno používat i na vaření. Ohřátí a krátký var jí neuškodí. Svými vlastnostmi zlepšuje chuť ingrediencí.  Skvělá je i na vaření kávy.

Působení ionizované vody si můžete sami vyzkoušet, začíná se objevovat i na českém trhu.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3