Oslavujte a vyhrajte osušku

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o. slaví 30 let od svého založení. Vznikla 17. června 1992 privatizací Beskydských mlékáren. Tradice výroby mléka a mléčných výrobků má na Valašsku hluboké kořeny. Mlékárna ve Valašském Meziříčí byla založena již roku 1936 Vilémem Frankem jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka s obchodním názvem Valašská spolková mlékárna ve Valašském Meziříčí. Tento spolek reprezentovalo devět až dvanáct větších zemědělců z oblasti kolem Valašského Meziříčí. Mlékárna vyráběla mléko samovolně kysané, máslo a tvarohové pomazánky. Počáteční zpracovatelská kapacita činila přibližně 500 litrů mléka denně. Po privatizaci v roce 1992 byla zahájena rekonstrukce výrobních prostor a postupná modernizace veškerého technologického zařízení. Nyní se denní nákup mléka ke zpracování pohybuje okolo 100.000 litrů. Současný výrobní program tvoří smetanové jogurty, polotučné ovocné jogurty, bílé jogurty, kysané výrobky a čerstvé tekuté výrobky. Produkty Mlékárny Valašské Meziříčí jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců, rovněž i v ostatních maloobchodních prodejnách. Výrobky jsou k dostání ve vybraných řetězcích i na Slovensku. Za dobu své novodobé historie si našly výrobky jako Valašská kyška nebo smetanové jogurty velikou oblibu u spotřebitelů, a to především díky kvalitě, která je pro valašskou mlékárnu na prvním místě. Za to získala v minulosti i celou řadu ocenění.  

„Prodeje v letošním roce i v předešlých dvou letech byly významně poznamenány Covidem a teď situací na Ukrajině, což vedlo k významnému nárůstu cen surovin a materiálů a tím i nemalému zdražování. Přestože zákazníci významně přehodnotili své nákupní chování a preferují ještě více výrobky v akci nebo výrobky pod privátními značkami odběratelů, daří se nám zachovat stabilní prodeje, případný pokles v jedné kategorii se nám daří pokrýt růstem v jiné kategorii,“ uvádí Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Nejprodávanějšími našimi výrobky jsou hlavně kefírová mléka, z nich nejvíce bílý kefír. V jogurtech je nejprodávanější bílý jogurt, z ochucených pak smetanový jogurt v příchuti jahoda s vanilkou,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

„Ve výročním roce chceme především udržet kvalitu výrobků, pro kterou jsou nám zákazníci věrni. Snad se nám podaří spojit tento rok i s nějakým novým výrobkem, který by rozšířil náš sortiment,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí. 

 
 

Původně byl na místě současné mlékárny „Krásenský panský dvůr“ patřící k zámku Kinských

Krásenský panský dvůr stojí na zadním konci osady. Původně dřevěný, byl hrabětem Františkem Josefem přestavěn a rozšířen v podobě čtyřúhelníku. Prostředek přední části, obrácené k východu s lomenou střechou byl určen pro správce dvora a v části po obou stranách vraty oddělené byly byty pro čeleď. V pravém i levém křídle byly chlévy a stáje, v zadní části dvora, obrácená k západu, byla ohraničena stodolami a kůlnami, takže celý dvůr byl plně uzavřen. Uprostřed velikého dvora byla postavena kovárna. Na nádvoří proti bytu správcovu již dříve byla vystavěna na poschodí sýpka, jejíž spodní části se používalo jako vězení. Na štítě, obráceném k městu, byl dosud letopočet stavby 1734, na štítě strany opačné rok 1866, kdy byla sýpka prodloužena na severní stranu. Z nádvoří vedly troje dveře do sýpky. Prostřední do velkého vězení a dvoje boční, k nimž se po několika schodech vystupovalo, vedly na sýpku.   

                                                                                                  

                                                                                       
Zakladatelé mlékárny pánové Frank a Vahalík se svými rodinami

 

 
Zleva: Zdeněk Bukovjan – obchodní ředitel Mlékárny Valašské Meziříčí a Ing. Jiří Kopáček, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského (ČMSM)

 

 

Více informací o Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o. najdete na www.mlekarna-valmez.cz.

 

My jsme si pro vás ve spolupráci s mlékárnou připravili soutěž a vyhrát můžete tři dokonalé osušky
s motivem Valašské Mlékárny.

Odpovězte na soutěžní otázku:

 

 

Výherci: M. Kuňátková, P. Hýblová, J. Frömlová

 

Reklama

Doporučujeme

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....

Jak na zářivě bílé ponožky? Zkuste trik, který funguje lépe než drahé prostředky

Bílé ponožky jsou krásné jen do chvíle, než je párkrát obujete a hodíte do pračky. Záhy ztratí svou sněhovou barvu, začnou šednout nebo žloutnout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3