Líčení na jaro a léto 2014

Líčení na jaro a léto 2014

Trendy v líčení se sice mění méně nápadně a trochu méně často, než v oblékání, i přesto stojí za to je sledovat. Často totiž korespondují s tím, co se děje ve světě módního designu a oblečení a stylům, které jsou in, lichotí.   Něžná víla Trendem čí


Trendy v líčení se sice mění méně nápadně a trochu méně často, než v oblékání, i přesto stojí za to je sledovat. Často totiž korespondují s tím, co se děje ve světě módního designu a oblečení a stylům, které jsou in, lichotí.

jarni liceni 477431151

 

Něžná víla

Trendem číslo jedna bude letos skoro nenápadné, jednoduché líčení. To se skládá z jemné, bezchybné, ale přirozeně vypadající pleti (krytí by měl stačit zajistit bb cream, pokud máte větší zarudlá místečka nebo pupínky, použijte pod něj dobrý korektor), mladistvých tváří (broskvový až malinový odstín tvářenky). S pudrem se to doporučuje nepřehánět, pouze máte-li hodně mastnou pleť. Přirozený lesk ničemu nevadí. Na rty přirozené, světlé odstíny rtěnky, nebo ještě lépe pouze zabarvený balzám nebo lesk na rty, na oční víčka jen jemný nános šampaňské, aby prohloubily výraz vašich očí, ale nic se nepřehání. Jediné, co bude z jemného líčení vystupovat, jsou silné černé gelové linky a nalíčené řasy. Základem mladistvého a zdravého vzhledu pak je dobře vyplněné obočí.

liceni na jaro a leto 2014 - 2

Výraznější oči

To samé v bledě modrém, ale s výraznějším pohledem, dalo by se říct. Přirozené líčení se doplní o tmavší oční stíny, champagne až do růžova na víčko, zářivá světla do vnitřního koutku a černá na vnější okraj víčka, ale pozor, všechno musí být perfektně rozmazané tak, aby barvy postupně přecházely a netvořily tzv. „hrany“.

liceni na jaro a leto 2014 - 1

Večerní look

Úplný protiklad pak najdeme u večerního, slavnostnějšího líčení, kde na nevýraznou, éterickou vílu rovnou zapomeneme a nahradíme ji šarmantní femme fatale. Základem jsou opět nejvýraznější oči, kterých dosáhneme švestkovými až černými a světlými až bílými stíny (viz obrázek). Nebojte se skutečně dramatického vzhledu. Zbytek líčení by se pak měl ponechat o dost jednodušší, ať nepůsobíte „zmalovaně“, ale elegantně.

liceni na jaro a leto 2014 - 3

Vzdušné polibky

Jste-li milovnice rtěnek a jemné líčení vám úplně nesedí, pak tu máme dobrou zprávu i pro vás. U tohoto vzhledu dominují právě silně a výrazně nalíčené rty, přičemž top barva je tmavě oranžová, korálová a středně až tmavě růžová. Oči pak vzhled jenom doplňují, takže stačí použít kvalitní řasenku, tužku na oči a přirozené odstíny očních stínů (do hněda). Tvářenku vždy slaďte se rtěnkou, aby se odstíny netřely.

liceni na jaro a leto 2014 - 4

Text: Natalie K, Foto: polyvore.com, vlastní koláže