Velikonoční pečení podle Mom’s kitchen

Velikonoční pečení podle Mom’s kitchen

Novinkou tohoto roku je bezpochyby spuštění youtubového pořadu Mom’s kitchen cukrářky Mirky van Gils Slavíkové. Můžeme tak bezprostředně nahlédnout do kuchyně světoznámé osobnosti, která si ze svého titulu Professeur en sucre d‘Art nedělá velkou hlavu. Naučit se můžem


Novinkou tohoto roku je bezpochyby spuštění youtubového pořadu Mom’s kitchen cukrářky Mirky van Gils Slavíkové. Můžeme tak bezprostředně nahlédnout do kuchyně světoznámé osobnosti, která si ze svého titulu Professeur en sucre d‘Art nedělá velkou hlavu.

velikonoce vareni

Naučit se můžeme různým specialit a klasickým národním pokrmům. Např. holandské erwtensoep, českým knedlíkům anebo úpravě chřestu. Jelikož se blíží čas Velikonoc, nabízíme Vám dva recepty pro toto období plné tradičních pokrmů a také jsme se Mirky van Gils zeptali na pár otázek. Takže nezbývá než dodat – Let’s cook it!

Holandské Paasbroodjes – Cross Buns - Mazance

Recept: 1 sáček ( 7g ) Ssušené droždí • 525 g bílé mouky • 1/4 lžičky soli • 100 pískový cukr • 1 lžička mletého kardamomu • 300 ml vlažného mléka • 125 g rozpuštěného másla • 1 vejce • 40 g rozinek ( volitelné ) • 40 g sušených třešní ( volitelné ) • 40 g sušených brusinek ( volitelné ) • 150 g moučkového cukru 1 lžíce citronové šťávy 1 čajová lžička mandlového extraktu ( volitelně )  

Kwarkstol - / Tvarohová štola

Recept : • 200 g rozinek • 50 g kandované citronové kůry • 50 g kandované pomerančové • 2 ml rumu • 500 g mouky • 1 sáček prášku do pečiva • 100 g cukru • 1 vanilkový cukr •špetka soli • 2 vejce • 125 g mandle , sekané • 6 kapek mandlového aroma • 200 g másla • 250 g tvarohu • nastrouháme kůru z 1 citronu a ½ pomerančové 250 marcipán / volitelné/

Mirka van Gils Slavíková

Rozhovor s Mirkou van Gils Slavíkovou

Mirko co pro Vás znamenají Velikonoce? Hodně, neboť co se velikonoc a vánoc týká, jsem velmi tradiční – je to rodina pohromadě, a to nás baví.  A neposledně chybí dodat: “Přece miluju všem drahouškům vařit.” Z jakého důvodu jste se rozhodla založit youtubový pořad? Protože dotazů jak co dělám, začalo pomaličku přerůstat mou kapacitu. Youtube byl tedy skvělým řešením. Všichni jsme spokojení. A kuchařinkám se daří dle ohlasů, to se to pak vaří. Např. máme reakce i od neanglicky mluvících, kteří se nám svěřují s domácím úspěchem. Co je podle Vás klíčem dobré kuchyně? Láska v hrnci J, a znalost surovin, to je úspěšné kulinářské umění. Na co se od Vás můžeme těšit? To záleží na vás! Na vše o co máte zájem. Samozřejmě, že na tipy a triky, jak milovat vaření a netrávit věčnost v kuchyni se strachem, jak to dneska asi dopadne. Děkujeme za Váš čas a těšíme se na další recepty.