Velikonoce jsou za námi a léto na nás mrká ze stále kratší vzdálenosti. Udělejte si chvilku pauzu a pojďte nasát další várku informací, které vám pomohou vytvarovat postavu přesně podle vaší představy. Dnes se zaměříme na zeleninu a ovoce ve vašem jídelníčku.
Jaro
Velikonoce jsou za námi a léto na nás mrká ze stále kratší vzdálenosti. Udělejte si chvilku pauzu a pojďte nasát další várku informací, které vám pomohou vytvarovat postavu přesně podle vaší představy. Dnes se zaměříme na zeleninu a ovoce ve vašem jídelníčku.
Jaro je tady: Zapojte do jídelníčku květák, brokolici nebo cuketu
Není nad to, když si na talíř naložíte jídlo, které je nejen chutné, ale především zdravé a pro tělo tak ztělesňuje příjem skvělých živin jako jsou vitamíny, minerály a vláknina.
Květák nebo brokolici uvařte v osolené vodě do měkka, po té přidejte cibulku na rozpálený tuk, osmahnete hlavičky zeleniny a rozklepněte do směsi vajíčka. Pak postačí dochutit. Podávejte s vařeným bramborem a hlávkovým salátem. Také cuketu můžete upravit na spoustu zdravých způsobů, co třeba cuketová pizza s česnekem a pohankou, nebo cuketové placky, jež připravíte na teflonové pánvi s minimem tuku? Hmm, tyto recepty v redakci zbožňujeme.
Ledový nebo hlávkový sálat aneb šup s nimi do skvělých salátů
Pokud jste si vypěstovali
domácí hlávkový sálat, neváhejte si jej připravit k obědu jako zdravé zpestření. To stejné platí i u salátů v kombinaci s jiným typem zeleniny. Přidejte nejlépe domácí dresing ( bílý jogurt, sůl, pepř, bylinky, kopr) a nakrájejte do něj vše, co vám chutná. Samozřejmě se vyhněte uzeninám a tučným sýrům. Skvělá je například mozzarella nebo bálkánský sýr.
Zeleninové a ovocné šťávy
Dejte do odšťavňovače mrkev, banán,
pomeranč, broskev a vytvořte si tak chutnou symfonii barev a chutí. Nekupujte laciné šťávy, které jsou obarveny škodlivými barvivy, obohaceny o nevhodné konzervanty a navíc ještě uměle doslazovány. Tyto látky jsou nevhodné, proto jejích přísun minimalizujte.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)