Můj favorit? Cheesecake!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Tenhle lahodný dortíček jsem ochutnala před pár lety v kavárně, kde pracovala má kamarádka a musím říct, že od té doby jsem se na něm stala závislou. Je výborný, svěží, jemný a jeho nezaměnitelná chuť se vždy postará o skvělý zážitek. Vyzkoušejte ho také!

villageinn com

Suroviny:

  • 150 g světlých máslových sušenek (např. BeBe)
  • 100 g másla
  • 900 g sýru „cream cheese“  (dá se použít i Lučina, jemný tučný tvaroh, nebo riccota)
  • 6 vajec
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 200 ml 30% zakysané smetany (15% taktéž není problém)
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 větší citron
  • 1 lžíci vanilkového extraktu (pokud ani ten neseženeme, může být vanilkový cukr)
  • ovoce na polevu

Příprava:

Úplně jako první rozdrtíme sušenky  a rozpustíme máslo. Vychladlé máslo smícháme se sušenkami. Tuto směs dáme na dno dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečícím papírem. Směs důkladně udusáme. Je vhodné použít ploché dno skleničky, aby byla směs opravdu pevná. Formu s těstem vložíme na 15 minut kvůli ztuhnutí do ledničky. A teď krém – do mísy nejprve dáme sýr (tvaroh), který šleháme na nejnižší otáčky. Postupně přidáváme celá vejce, obě smetany, cukr, mouku, šťávu z jednoho citrónu a vanilkový extrakt (cukr). Mezi jednotlivými surovinami vždy dobře promíchejte. Výsledný krém musí být dokonale hladký.
Nyní už přijde na řadu forma – vymažeme její okraje a krém do ní nalijeme. Necháme 5 minut odpočívat. V tomto bodě jde o případné bublinky vzduchu, které se do krému mohly dostat. Takto mají šanci dostat se ven. Troubu předehřejeme na 220°C (nepoužíváme horký vzduch). Na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou. Pečeme 15 minut. Následně stáhneme na 140°C a pečeme 70 minut. Dalších minimálně 60 minut necháme ve vypnuté troubě. Po celou dobu pečení i následně po troubu neotevíráme – důležité dodržet. Cheesecake vytáhneme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice na ztuhnutí. Cheesecake můžeme dozdobit jakýmkoliv ovocem, dle chuti.

 

Americký recept je hodně přísný a nějaké ingredience se u nás sehnat nedají, nebo jen velmi obtížně, ale nezoufejte. Všechny náhražky uvedené v závorce jsou ozkoušeny a chutnají taktéž výborně. Zaujal vás tento dezert? Máte v plánu jej vyzkoušet?

 

Markét ,)

Reklama

Doporučujeme

Nenávist za monitorem: Proč ženy na internetu čelí větší krutosti než muži

Internet měl být místem svobody. Platformou, kde mohou všichni mluvit beze strachu a bez ohledu na pohlaví. Realita? Úplný opak. Zvlášť pro ženy. Online...

Pozor na falešné policisty. Využívají stres a kradou statisíce

Když vám zazvoní telefon a na displeji svítí číslo Policie ČR, zpozorníte. Přesně na to ale podvodníci čekají. Jejich nový trik, kdy se vydávají...

Zapomeňte na lososa. Ryba, kterou jste přehlíželi, je skutečný poklad

Zatímco losos byl roky hvězdou zdravého jídelníčku, odborníci hlásí změnu na trůnu. Novým králem se stává obyčejná makrela... ryba, která spojuje to, co často...

Vánoční pohoda se Saloos

SOUTĚŽ O 5 BALÍČKŮ DÁRKOVÉ SADY Že neexistuje perfektní vánoční dárek, kterým potěšíte téměř každého napříč generacemi? Saloos vytvořil kouzelnou sadu 100% přírodních esenciálních olejů...

Vyhrajte s pořadem Zakázané zóny praktickou pončo pláštěnku a podzimní déšť vás nepřekvapí!

Podzim je tady a s ním i několik upršených dní. Právě proto by ve vašem šatníku neměla chybět pláštěnka, která vás před deštěm ochrání. Nyní...

Zapomenutá síla z našich polí. Skromná čočka, která zasytí tělo i duši

Zapomeňte na exotické prášky a bobule z druhého konce světa. Ten pravý nutriční poklad, který zasytí, posílí a nezatíží peněženku, bublá v hrnci na...

Nejste líní, jste nemocní. Tichý boj s postelí, který ničí miliony životů

Zvoní budík, ale vy se nemůžete pohnout. Tělo váží tunu, myšlenky jsou jako asfalt a vy víte, že jste zase prohráli. Není to morální...

Krémová polévka z batátů a mrkve: hřejivá, jemná a s kapkou exotiky

Když se venku ochladí, není nic lepšího než miska voňavé polévky, která zahřeje na těle i na duši. Tahle kombinace batátů, mrkve a jemného...

Vlastníte elektromobil nebo to plánujete? Máme pro vás pár tipů!

Silnice je pozvolna plní tichými ekologickými elektromobily. U nás jich jezdí už přes 52 tisíc a meziroční nárůst představuje 41 procent. Zvažujete nebo už...

Kam na výlet se psem? 7 tipů pro dobrodružství v přírodě

Podzimní dny přímo vybízejí k tomu sbalit batoh a vyrazit se svým psím parťákem na výpravu do přírody. Česko nabízí nespočet nádherných míst, kde...

Lékaři doporučují kvašenou zeleninu pro posílení imunity a lepší trávení

Zapomeňte na drahé doplňky stravy a zázračné pilulky. Ten nejlepší osobní trenér pro vaši imunitu se možná skrývá ve vaší lednici. Řeč je o...

Zapomeňte na výčitky. Obyčejný trik udělá z chleba lepší potravinu

Chléb má pověst nepřítele zdravé výživy, ale co když ho obyčejné zmrazení dokáže proměnit v lepší potravinu? Výzkumy naznačují, že teplota mění jeho strukturu...

Prosté jídlo s noblesou: francouzské škvarky, které si získaly svět

Na první pohled vypadají skromně - pár kousků masa, trochu sádla a pár bylinek. Ale právě v té jednoduchosti se skrývá kouzlo. Francouzské delikatesy...

Jak správně krmit kočku, která je vybíravá a nic jí nechutná?

Kočky jsou známé svou vybíravostí v jídle a někdy dokážou své majitele pěkně potrápit. Na rozdíl od psů, kteří jsou většinou schopni spořádat prakticky...

Zklamání po svatbě. Když papír nestačí na záchranu vztahu

Žili spolu deset let, pak se vzali a po čtyřech měsících přišel rozvod. Proč je první rok manželství paradoxně nejtěžší, i když už partneři...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3