Kuchařské umění mé babičky je dokonalé, vždy připraví chutné jídlo i z těch nejobyčejnějších surovin, ale málo kdy se stane, že by do svého repertoáru zahrnula něco nového. Nedávno jsem u známé dostala ochutnat Šalamounovu buchtu. Bylo to má premiéra, ale derniérou zároveň se nestala. Zkuste ji také!
Suroviny:
- 400 g cukru krupice
 - 1 ks vanilkového cukru
 - 2 lžíce kakaa
 - kokos na posypání
 - 1 ks kypřícího prášku
 - 500 g polohrubé mouky
 - 1 ks Hery
 - 4 ks vajec
 - 2 dl vody
 
Příprava:
Rostlinný tuk smícháme s cukrem, kakaem a vodou, promícháme a za občasného míchání vaříme asi 5 minut. Jednu skleničku připravené hmoty dáme stranou a použijeme ji na polevu. Do zbytku po částech přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilinový cukr a celá vejce. Promícháme a důkladně ušleháme na řídké těsto, které nalijeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu 20 minut. Na ještě teplou buchtu nalijeme připravenou polevu a rozetřeme. Polevu nakonec posypeme strouhaným kokosem.
Recept jako vždy patří mezi ty jednoduché. Výsledek ovšem stojí za to. Co vy, milí čtenáři? Znáte tuto buchtu? Připravujete ji? Podělte se s námi o zkušenosti.
Markét ,)

