Marriott Hotel Prague slaví 25. narozeniny

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Marriott Hotel Prague oslavuje 25 let své přítomnosti na českém trhu a bilancuje za čtvrtstoletím, během kterého hostům poskytoval vynikající ubytování a špičkové služby. Kromě toho se mu podařilo vybudovat silné vztahy s místní komunitou. Od svého otevření květnu 1999 se stal neodmyslitelnou součástí pražské hotelové scény a nabízí návštěvníkům z celého světa jedinečné spojení moderního luxusu a tradičního českého půvabu. Díky své výhodné poloze v centru města a osobnímu přístupu ke každému hostu se dnes těší oblibě jako místo, kam se návštěvníci vracejí pro komfort, pohodu a autentické zážitky.

Od svého otevření přivítal hotel tisíce návštěvníků z celého světa, kteří do Prahy zavítali za odpočinkem nebo pracovně. V jeho prostorách se během let uskutečnila řada prestižních akcí, od mezinárodních konferencí po významné svatby, a mimo to se stal oblíbeným místem pobytu mnoha vážených hostů. Mezi nimi byli mezinárodní celebrity jako španělský princ Felipe, političtí lídři včetně Václava Havla, Jacquese Chiraca
a Madeleine Albrightové, slavní operní pěvci Renée Fleming, Dmitrij Hvorostovskij či José Cura, a také herci Alain Delon, Kevin Costner, Bruce Willis a Lorenzo Lamas. K hotelovým hostům patřil i tým Realu Madrid vedený Zinédinem Zidanem a světově uznávaní hudebníci a kapely, jako Linkin Park, Pet Shop Boys, Rammstein, LP
a Buena Vista Social Club.

„Oslava 25 let na českém trhu je pro nás velkým důvodem k radosti,“ říká Robert Grader, generální ředitel Marriott Hotel Prague. „Od chvíle, kdy jsme do Prahy přišli, jsme se vždy snažili našim hostům nabídnout nejen špičkové služby, ale také pocit domova. Toto výročí není jen připomínkou naší historie, ale i závazkem pokračovat v budování vztahů s místní komunitou, podporovat udržitelnost a být součástí jedinečné atmosféry tohoto skvělého města.“

Od svého vzniku Marriott Hotel Prague zásadně formuje pražskou hotelovou a gastronomickou scénu. Je lídrem v zavádění nových standardů komfortu, udržitelnosti a spolupráce s lokálními subjekty. Hotel se neustále adaptuje na měnící se potřeby svých návštěvníků a prochází transformacemi, aby mohl nabídnout moderní konferenční prostory, stylové ubytování a vynikající gastronomické zážitky.

Během své 25leté existence se Marriott Hotel Prague intenzivně angažoval v podpoře místní komunity. Spolupracuje s českými řemeslníky, vybírá suroviny od lokálních farmářů a dodavatelů a aktivně se zapojuje do řady charitativních projektů. Pod vedením šéfkuchaře Davida Rejhona se restaurace The Artisan stala oblíbeným místem nejen pro hosty hotelu, ale také pro domácí klientelu. Nabízí pestré menu inspirované čerstvými regionálními surovinami a klade důraz na udržitelnost, zásady zero waste a autentické chutě české kuchyně.

 

Budoucnost ve znamení inovací i udržitelnosti

Při oslavě tohoto významného jubilea se Marriott Hotel Prague s důvěrou dívá do budoucnosti. Plánuje zlepšit zážitky svých hostů prostřednictvím technologických inovací, většího zaměření na udržitelnost a hodlá pokračovat v budování vztahů s místní komunitou i mezinárodními návštěvníky. Hotel zůstává věrný svému poslání být místem, kde se hosté cítí pohodlně a vítaně, kde se elegance snoubí s autentičností a kde tradice přirozeně splývají s moderním životním stylem.

„Pro nás všechny v Marriott Hotel Prague je to opravdu výjimečná chvíle. Upřímně děkujeme našim hostům, partnerům a Praze za podporu, kterou nám během uplynulých 25 let poskytli. Moc se těšíme na další roky, kdy budeme mít tu čest sloužit tomuto nádhernému městu a vítat hosty z celého světa,“ dodává Robert Grader.

 

Významné milníky

Pražský hotel Marriott otevřel své dveře v roce 1999 s týmem 112 zaměstnanců. V roce 2001 hostil španělského prince Felipeho během jeho oficiální návštěvy Prahy a také fotbalový tým Realu Madrid, včetně hvězd jako Zinedine Zidane, Roberto Carlos a Luis Figo. Hotel následně získal ocenění Nejlepší hotelový řetězec v České republice za rok 2001. O rok později, v roce 2002, přivítal mezinárodní delegace během summitu NATO v Praze. Roku 2004 Marriott Hotel Prague instaloval svou první síť Wi-Fi.

V roce 2007 hotel získal prestižní ocenění Customer Excellence Award na konferenci v San Franciscu
a modernizoval své pokoje na LCD obrazovky. Následující rok, po zavedení Schengenského prostoru, přivítal slavného herce Alaina Delona. V roce 2009 oslavil 10 let svého provozu, během nichž hostil více než 1,3 milionu hostů. Zároveň se stal prvním pražským pětihvězdičkovým hotelem, který se zapojil do evropského projektu „green light“ a získal ocenění za udržitelný projekt osvětlení.

V roce 2018 Marriott představil moderní konferenční prostory a v roce 2020 prošla rekonstrukcí lobby, která modernizovala jeho veřejné prostory. Roku 2021 se hotel rozšířil o 123 nových pokojů a otevřel restauraci The Artisan. O rok později tým šéfkuchaře Davida Rejhona instaloval na střeše včelí úly jako součást své udržitelné iniciativy na podporu místní biodiverzity. V roce 2023 hotel přivítal rekordních 120 tisíc hostů a restaurace The Artisan získala ocenění za nejlepší udržitelný projekt v soutěži Grand Tourism Awards.

Do roku 2024 hotel prošel další rozsáhlou rekonstrukcí, která zahrnovala rozšíření bazénu a fitness centra. Šéfkuchař restaurace The Artisan získal ocenění Kuchař roku. Hotel nyní zaměstnává 194 lidí.

 

 

 

 

Prague Marriott Hotel se nachází v centru hlavního města v docházkové vzdálenosti od nejznámějších historických památek a oblíbených nákupních center. Nově zrekonstruovaný hotel nabízí moderně zařízené, prostorné pokoje a luxusní apartmá. Součástí rekonstrukce je také nový koncept restaurace The Artisan
s otevřenou kuchyní, která se zaměřuje na moderní české pokrmy ze sezónních produktů od lokálních farmářů. Opravdovým kulinářským zážitkem jsou nedělní brunche pro celou rodinu. V rámci hotelu jsou k dispozici i moderní konferenční prostory, fitness či garáž pro 400 aut. Prague Marriott hotel partnersky podporuje celou řadu významných kulturních a sportovních akcí v ČR.

 

Reklama

Doporučujeme

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3