Jak jsem už několikrát zmínila, nejenom já, ale snad celé mé okolí je takřka závislé na grilování. Grilujeme rok co rok jakmile sleze sníh a končíme snad den před tím, než nový napadne. A díky tomu jsme stihli ogrilovat snad úplně všechno. Co ale musím rozhodně doporučit je chřest s anglickou slaninou – je to delikatesa! Způsobů přípravy je několik, tenhle je však nenáročný a dá se připravit přímo venku, na grilu.
Suroviny:
- čerstvý chřest
- anglická slanina
- špetka cukru
- špetka soli
- citronová kůra (2-3 plátky)
- kousek másla
- muškátový květ
Příprava:
Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté konce. Na dostatečně velký kus alobalu rozložíme plátky anglické slaniny (dle chuti – my jí můžeme, takže pokládáme hojně). Na slaninu položíme chřest, posypeme špetkou cukru a soli. Přidáme citronovou kůru, kousek másla a špetku muškátu (nemusí být).
Přes chřest poklademe ještě pár plátků slaniny a vše zabalíme do alobalu jako bonbón. (Také je možno chřest jednotlivě, nebo po pár kouscích slaninou omotat). Nakonec alobal zabalíme, jako bonbon a dáme na gril, kde se může společně s masem pomalu připravovat. Doba přípravy je různá, záleží na vašich schopnostech rozpálit gril. ,) Bývá to však mezi 20 – 40 minutami.
Co říkáte? Vyzkoušíte?
Markét ,)