Čekáte návštěvu? Tady jsou tři pomazánky, kterými zaručeně uděláte dojem

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Vajíčková pomazánka

Co budeme potřebovat?

4x vejce, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce kari koření, 1 šalotka, 100g ananasu, listová petržel, sůl, pepř

Pomazánka z vajíček patři mezi velmi populární, a to nejen v období Velikonoc, které už se nezadržitelně blíží. Uvařené vejce po zchlazení nakrájejte na menší kousky, ideálně použijte strunový kráječ. Přidejte na jemno nakrájenou šalotku a kousky ananasu. Ten může být i kompotovaný.

Následně už stačí pouze vložit do misky majonézu a zakysanou smetanu, ochutit solí a pepřem a ke zvýraznění chutě se nebojte použít kari koření. Nejen, že vám pomazánku hezky obarví, ale navíc jeho chuť skvěle hraje v kombinaci s ananasem. Na závěr už stačí nadrobno nasekat listovou petržel, vložit k pomazánce a dobře promíchat. Podávejte třeba na francouzské bagetě, ale můžete zkusit i zdravější celozrnné pečivo. Zdobení je na vás, ale k pomazánce se skvěle hodí například řeřicha a zavařená červená paprika.

Dýňová pomazánka

Co budeme potřebovat?

200g dýňového pyré, 100g plnotučného tvarohu, 1 červená cibule, 1 lžíce medu, 1 stroužek česneku, listová petržel, sůl, pepř

Tato pomazánka je sice trochu složitější v tom, že si musíte udělat dýňové pyré, jak ale zjistíte, není to žádná velká věda. Stačí pouze doměkka uvařit dýni (ideálně hokaido), poté důkladně zcedit vodu a dýni propasírovat. Jakmile je pyré chladné, můžete k němu přidávat další suroviny. Jako první jde na řadu plnotučný tvaroh, a hned po něm na drobno nakrájená červená cibule.

Teď už zbývá pomazánku pouze dochutit. K dýni se velmi dobře hodí med, a tak se jej nebojte použít. Přidejte také prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Pomazánku pořádně rozmíchejte, a pak do ní na závěr vložte nadrobno nasekanou listovou petržel. Také tuto pomazánku můžete použít v kombinaci se zdravějším pečivem. Ke zdobení stačí použít komponenty, které jsou obsaženy v pomazánce.

Guacamole

Co budeme potřebovat?

2 zralá avokáda, 1 limetka, 1 rajče, 1 červená cibule, čerstvý koriandr, tabasco, sůl, pepř

Guacamole sice není úplně pomazánka tak jak známe, s přimhouřením oka ho tak ale můžeme označit. Každopádně je snadné na přípravu a chuťově velmi lahodné. Nejprve musíte zbavit avokáda pecky a vyloupnout dužinu, kterou rozmělněte do na takovou řekněme pastu. Vůbec nevadí, když bude obsahovat ještě kousky avokáda. V guacamole nesmí chybět limetková šťáva, a tak jí tam přidáme i my.

Následně přidejte nakrájenou dužinu rajčat, nadrobno nakrájenou menší červenou cibuli a promíchejte. V této chvíli guacamole ochuťte solí, pepřem a tabascem dle vlastní libosti. K dokonalosti už chybí jen nasekaný koriandr, po jehož přidání stačí opět zamíchat a pochoutka je na světě.

Reklama

Doporučujeme

Sbohem zkažená vejce. S našimi tipy se jim vyhnete

Vajíčka bývají nejen oblíbenou snídaní, ale taky se bez nich neobejdeme ani při pečení, kdy je používáme třeba i do některých náplní. Kromě toho...

Jana Vaculíková: Nový začátek, nová láska, nové písně. A chuť rozdávat radost

Herečka, zpěvačka, podnikatelka a především šansoniérka – tak dnes vystupuje Jana, žena, která prošla osobními i profesními zkouškami, aby znovu objevila samu sebe. V...

Vdávala jsem svou dceru. Moje svatební líčení se však nepovedlo

Když jsem se dozvěděla, že se dcera bude vdávat, měla jsem velkou radost. Následně přišla i nabídka od mé kamarádky na svatební líčení, kterou...

Žínka může být líheň bakterií. Jak ji správně používat, aby vám neškodila

Na první pohled nevinná pomůcka, která má vaši pokožku čistit, může ve skutečnosti dělat pravý opak. Žínky a houbičky na mytí totiž vytvářejí ideální...

Ulehčete si práci s praním. Těchto 5 vychytávek z drogerie vám pomůže a stojí pár korun

Dnes už sice máme moderní pračky, které mají moderní technologie, ale ne vždy to stačí. Pojďme se podívat na pár tipů, které vám usnadní...

Sebedůvěra v batohu: Proč dát dětem do školy nejen svačinu, ale i výbavu na bolístky

První pád na hřišti, odřené koleno po tělocviku nebo spálený prst – začátek školního roku přináší dětem nejen zážitky, ale i drobné úrazy. A...

Přítel mě přemluvil k vyvolání ducha. Po tom co se přihodilo, už by to neudělal

Po zážitku z dětství už jsem s vyvolávání duchů nechtěla mít nic společného. Když mě však v dospělosti k tomu přemluvil můj přítel, nakonec...

Vezměte si pohodlný župan a užijte si wellness

Wellness v županu, ať už doma či v rezortu, prospěje každé ženě. Klid a odpočinek, zní to dobře, že? Udělejte si čas na wellness den....

Tři tipy na rychlou večeři

Kdo by to neznal - po práci už často nemáte chuť na složité vaření. Nemusíte ale zoufat, neboť ne každá příprava jídla je složitá....

Strava na dovolené: Jak si udržet zdravě sestavený talíř i o letních prázdninách?

Léto, dovolená a jídlo – trojice, která patří k sobě. Prázdninová atmosféra často svádí k přejídání nebo naopak k vynechávání jídel kvůli výletům a...

Dcery nám daly k výročí svatby nevhodný dárek. Museli jsme jim ho vrátit

Apelovala jsem na své dvě dcery, aby nám k výročí svatby nekupovaly žádný dárek. Bohužel nás neposlechly a my jejich dárek museli odmítnout. Moje dvě...

Přinášíme 5 tipů na nenáročné pokojové rostliny, kteří jsou opravdoví držáci a jen tak je nezahubíte

Dostaly jste další květinu, která vaši péči nepřežila? Nezoufejte! Podívejte se po rostlinkách, které téměř nevyžadují pozornost. Ne vždy se zadaří a nemusí být chyba...

Zbytky vyhořelých svíček nevyhazujte, můžete z nich vyrobit skvělého pomocníka pro vaši domácnost

Většina svíček po použití zanechá vyhořený knot a na dně sklenice zůstane několik centimetrů vosku, který už nezapálíte. Místo toho, abyste zbytek svíčky vyhodili,...

Toužíte po upravených vlasech jako od kadeřníka? S našimi tipy toho lehce docílíte

I když už od naší kadeřnické návštěvy uplynul nějaký čas, vhodnou domácí péči můžeme docílit toho, aby naše vlasy vypadala jako od profesionálů. Stačí...

Španělské osvěžení do horkých dnů: vyzkoušejte tři tradiční studené polévky

Když teploty stoupají, Španělé sahají po svých osvědčených pokladech - studených polévkách, které spojují chuť, jednoduchost a svěžest. Tři z nich by měl znát...
Reklama
Reklama