Podzimní mlsání: Tyto laskominy vám zachutnají!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

 

Horká čokoláda: Nejlepší je ta domácí

Nakupujete její variantu v prášku, ale tak nějak si říkáte, že její chuť není nijak závratná, což se bohužel nedá říct o její ceně? Zapomeňte na její práškovou formu a raději si ji připravte společně s kamarádkou nebo přítelem v pohodlí domova.

Jak na to? Nemusíte se obávat, tato příprava není nijak náročná, ba právě naopak.

Co  budete potřebovat?  (hořkou, mléčnou nebo bílou) čokoládu, trochu mléka, smetanu na šlehání a čokoládový puding Ve vodní lázni si rozpustíte tabulku čokolády, můžete ji zakápnout trochou mléka, aby měla sametovou konzistenci. Do smetany zamíchejte tři lžičky pudingového prášku a vlijte do rozpuštěné čokolády. Po té ji vařte dokud nebude dostatečně horká…Je to přece jen horká čokoláda.:-) Pokud milujete šlehačku, našlehejte si ji z 33 % smetany.

Šálek čokolády tak dozdobte čepicí domácí šlehačky a poprašte hoblinkami z nastrouhané čokolády.

 

Chroupejte oříšky všeho druhu

Podzim a zima se nesou ve znamení dokonalé chuti skořápkových plodů. Dejte si za úkol ochutnat všechny druhy oříšků jako jsou pistácie, mandle, lískové oříšky, pekanové oříšky nebo kešu. Pokud milujete musli tyčinky a nedáte na ně dopustit, připravte si je doma.  Takovou svačinku můžete dát dětem na svačinku s vědomím, že jste pro ně udělali to nejlepší.

 

Tvar i příchuť čokolády podle vašeho uvážení

Honí vás mlsná na lískooříškovou čokoládu, s kešu,  mandlemi a rozinkami? Jenomže nikde takovou příchuť neprodávají? Nemusíte si nechat zajít chuť, bez problémů si ji můžete udělat doma.

Vaši oblíbenou čokoládu rozpusťte, přidejte trochu másla, plnotučné mléko a přelijte hnědou hmotu do silikonových formiček . Před zalitím druhé vrstvy ji posypejte ořechy nebo lentilkami. Silikonové formičky  dnes koupíte úplně všude.

 

I podzim nás může potěšit, a to třeba těmito chutnými možnostmi…    

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama