Marinády, dresinky, zálivky a dipy

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Nenapadá Vás, jak letos oživit letní grilovaní, nebo prostě jen udělat změnu? Nechte se inspirovat tipy Jana Součka, šéfkuchaře La Strada Ristorante!

Marinády:

Marináda s pivem a světlým balzamikovým krémem na kuřecí a vepřové maso

Smíchejte 3 lžíce tekutého medu, 3x lžíce balzamikového krému, 250 ml černého piva, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu

Marináda se zázvorem a chilli se citrusovým balzamikovým krémem na krevety, ryby

4 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce citrusového krému, 2 prolisované stroužky česneku, 1 polévkové lžíce nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru, 1 nadrobno nasekaná červená feferonka, 1 polévková lžíce nasekané citrónové trávy nebo 1 polévková lžíce citrónové šťávy

Švestková marináda s fíkovým balzamikovým krémem na tmavá masa

3 polévkové lžíce švestkových povidel, 2 polévkové lžíce dezertního vína, 2 polévkové lžíce fíkového balzamikového krému, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, 2 prolisované stroužky česneku, 1 polévkové lžíce sójová omáčka, zázvor

Dresinky:

Dresink z bílého jogurtu, citrusového balzamikového krému a kopru

250g bílého jogurtu, citronová kůra z jednoho citronu, 1 polévková lžíce najemno nasekaného kopru, 2 polévkové lžíce světlého balzamikového krému. Všechny ingredience smíchejte v misce.

Oříškový dresink se světlým balzamikovým krémem

100g opražených kešu oříšků, šťáva ze dvou pomerančů, 3 polévkové lžíce světlého balzamikového krému, 100 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce med. Vše umixujte tyčovým mixérem.

Medovo balzamikový dresink s pomerančovou šťávou

4 polévkové lžíce medu, 5 polévkových lžic tmavého balzamikového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 100 ml oleje. Všechny ingredience smíchejte v misce.

Tipy značky Kalamáta Papadimitriou:

Lehký a jednoduchý dip k smaženým pokrmům, rybě anebo sýru

Jogurt, balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citronem, trocha česneku a cibule

Marináda na špíz

Balzamikový krém, pivo, rajský protlak, trocha tmavého cukru, cibule a česnek

Glazura na kuře anebo na rybí filé

Rozehřátý Balzamikový krém Kalamata Papadimitriou s pomerančem a citronem, med

Zálivka do salátu se světlým balzamikovým krémem

Extra panenský olivový olej, hořčice, citronová šťáva, med, Balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citronem, pepř & sůl

Zálivka do salátu s tmavým balzamikovým krémem

Extra panenský olivový olej, balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s fíky, pepř & sůl

 

Reklama

Doporučujeme

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3