Potřebujeme:
4 steaky z hovězího pupku
čerstvý tymián a rozmarýn
4 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
máslo
bageta
Postup:
Steaky z pupku marinujeme v marinádě z klasického balzamikového krému Kalamáta, oleje, česneku, bylinek a soli. Před tepelnou úpravou necháme steaky odležet v pokojové teplotě cca 30 minut. Maso poté lehce osolíme, opepříme a okořeníme čerstvými nasekanými bylinkami.
Takto připravené steaky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, poté dopečeme v troubě vyhřáté na 190 °C. K propečení na medium stačí cca 7-10 minut.
Podáváme s bagetou, kterou jsme potřeli česnekovým máslem a nechali zapéct.