Reklama

Cestovatelský kvíz nejen pro ty, co se nemohou dočkat letní dovolené!

Sdílet článek

Reklama

Abychom si zkrátili čas do letní dovolené, připravili jsme si pro vás po delší době kvíz, který prověří vaše znalosti, co se týká nádherných míst napříč celým světem. Uvařte si kafé, dejte nohy na stůl a pojďte se společně zasnít nad touto dech beroucí podívanou.

 

Reklama
'

Corralejo, Fuerteventura. Spent a fortnight here with Dad, Ann, Dean and girls. Amazing beaches and loved the ambience in the old town at night!

1. Tuto nádhernou pláž Corralejo najdete na jednom z Kanárských ostrovů, tipnete si, na kterém z nich ?

A) Fuerteventura

B) Tenerife

C) Lanzarote

 

 

Neuschwanstein Castle, Germany | 26 Real Places That Look Like They've Been Taken Out Of Fairy Tales

2. Vzpomenete si na název tohoto zámku, který trůní v bavorských Alpách?

A) Linderhof

B) Neuschwanstein

C) Hohenschwangau

 

Eagles Nest, Germany Austria border'  Amazing to go up.  had to take special buses with special brakes and only one bus at a time going up but one could be coming down and you had to move on a jut of the mt. very scary.  This was Hitler's retreat.  You are on the tip of the alps Lightning strike the day we were there. Got inside fast.  Gold elevators to take you up.

 

3. Sídlo nacistického vůdce Adolfa Hitlera v rakouských Alpách, přesněji v Berchtesgadenu, se nazývá?

 

A) Holubí hnízdo

B) Sídlo drápů

C) Orlí hnízdo

 

 

4. Palác Hagia Sofia najdeme v?

A) Albánii

B) Libanonu

C) Turecku

 

Koh Phi Phi Lee Beach, Phuket, Thailand - putting this on my itinerary for when i go with mel!

 

5. Pokud sníte o kráse ostrůvku Phi Phi musíte si zaletět na dovolenou do?

A) Thajska

B) Indonésie

C) Peru

 

 

 

6. Proslulé letovisko Cancún leží?

A) na Kubě

B) v Dominikánské republice

C) v Mexiku

 

Playa de Petra tou Romiou, También conocida como la playa de afrodita. Según la mitogología griega fue en estas aguas donde Afrodita nacío de la masculinidad de Urano.

 

7. Nádherná pláž Petra tou Romiou, kde se podle pověsti zrodila bohyně krásy Afrodité, se nachází?

 

A) na Lefkadě

B) na Krétě

C) na Kypru

Destination I'm actually dreaming about.. Greece

 

8. Jak se jmenuje řecký ostrůvek, který proslul modro – bílou architekturou, a kde se podle všeho odehrávají ty nejkrásnější západy slunce na celém světě?

 

A) Symi

B) Santorini

C) Evia

 

9. Pokud se budete slunit na Kleopatřině pláži, budete se nacházet?

 

A) v Turecku

B) na Kypru

C) v Řecku

 

La Sagrada Familia Cathedral, Barcelona, Spain

10. Kde se tyčí tato neopakovatelná stavba, která nemá široko daleko konkurenci?

A) v Madridu

B) v Barceloně

C) v Turíně

 

 

Řešení:

1) A; 2) B; 3) C, 4) C; 5) A; 6) C; 7) C; 8) B; 9) A; 10) B

Doporučujeme

Co sázet v květnu: Velký průvodce pro záhony i truhlíky na okně

Plné parapety kelímků se sazenicemi konečně hlásí ústup a rýč se neodvratně zakrajuje do prohřáté hlíny. Správné načasování a pečlivé sázení rajčat v květnu...

Šaty na svatbu pro hosta 2026: Etiketa, trendy barvy a kde nakoupit

Rozvolňování módních pravidel nesmí nikdy sklouznout k neúctě. Společenské šaty pro hosty na svatbu nadále vyžadují jistou dávku noblesy a absolutní respekt k faktu,...

Jak zhubnout do plavek za měsíc: Tato ranní rutina nekompromisně eliminuje břišní tuk

Fyziologická adaptace organismu vyžaduje přesně strukturovaný přístup; experti varují, že otázka, jak zhubnout 5 kg za měsíc, neleží v trýznivém odpírání potravy, nýbrž v...

Pravidlo 5 sekund: Jednoduchá metoda, která okamžitě ukončí vaše váhání a změní život

Pravidlo 5 sekund je revoluční nástroj, který vám pomůže přepsat špatné návyky a konečně začít jednat. Vaše ruka už počtvrté mechanicky odkládá budík a...

Musí vydělávat aspoň milion měsíčně! Fitness zlatokopka z TikToku učí, jak si vydržovat chlapa

Zatímco normální smrtelníci řeší, co bude k večeři a jestli jim vyjde hypotéka, Tereza Šulganová řeší podstatnější věci: proč je milion měsíčně od partnera...

Proč je čaj o páté tou nejlepší medicínou pro vaši rozbouřenou mysl

Rituál pití čaje nabízí laskavé pozvání k zastavení vteřin, které nám v moderním chaosu protékají mezi prsty.Zatímco káva vás bičuje k dalšímu výkonu, sypaný...

Barvy do ložnice pro lepší spánek: Proč vaše tělo touží po broskvových a teplých odstínech?

Barvy do ložnice pro lepší spánek hrají mnohem důležitější roli, než si připouštíme. Díváte se těsně před spaním na studené bílé stěny a divíte...

Ledová masáž tváře. Levný a neuvěřitelně účinný trik pro vaši pleť

Ledová masáž obličeje, v kosmetickém světě známá jako skin icing, je jednou z nejúčinnějších procedur, která vás nebude stát ani korunu. Probouzíte se s...

Otužování pro ženy: Jak posílit imunitu a neohrozit přitom své hormonální zdraví?

Otužování pro ženy se stalo masivním trendem, ale málokdo upozorňuje na rizika, která může bezhlavý skok do mrazu znamenat pro ženský organismus. Zatímco sociální...

Osvětlení interiéru a nálada: Jak správně rozzářit domov pro lepší zdraví i spánek

Osvětlení interiéru a nálada spolu souvisí mnohem těsněji, než si uvědomujeme. Většina z nás věnuje obrovskou pozornost výběru nábytku nebo barvě stěn, ale na...

Sendvičové pravidlo v módě vám zaručí dokonale sladěný vzhled

Sendvičové pravidlo v módě je tajnou zbraní stylistů světových celebrit, která vám zaručí bezchybný vzhled během pár sekund. Stojíte ráno před zrcadlem a máte...

Čerstvé květiny doma: Proč jsou nejlepší investicí do vaší duševní pohody?

Čerstvé květiny doma mnoho žen stále vnímá jako zbytečný přepych, který si zaslouží jen při výjimečných událostech. Psychologové ovšem přicházejí s jasným důkazem, že...

Rýžová voda na vlasy: Asijské tajemství pro nekonečně dlouhou a silnou hřívu

Rýžová voda na vlasy je v hluboké historii asijské kosmetiky považována za zázračný elixír. Hledáte způsob, jak proměnit své unavené a křehké vlasy v...

„Nemůžu do práce, psychiatr mi ji zakázal!“ Shopaholic Adél má na dluhy omluvenku, ale u soudu tvrdě narazila

Když se Adéla Pulcová nedávno na streamu kasala, jak maká jako šroub a dluhy splácí s pokorou hodnou svaté, zapomněla zmínit takovou drobnost: že...

Odpočinek a kreativita: Proč je nicnedělání nejdůležitější prací pro váš mozek

Odpočinek a kreativita jsou spojené nádoby mnohem více, než si v dnešní uspěchané době připouštíme. Žijeme v době, která oslavuje neustálou aktivitu, efektivitu a...
Reklama
Reklama
Reklama