Hubněte snáz se zdravou přípravou pokrmů

Jak vyzrát na tukové zásoby po zimě a užít si zdravější stravování? Využijte šikovné kuchyňské potřeby a vychytávky, které vám umožní vařit chutně a bez zbytečného tuku. Vařte v páře Odborníci se shodují, že nejzdravější způsob přípravy zeleniny a masa je vaře


Hubněte snáz se zdravou přípravou pokrmůJak vyzrát na tukové zásoby po zimě a užít si zdravější stravování? Využijte šikovné kuchyňské potřeby a vychytávky, které vám umožní vařit chutně a bez zbytečného tuku.

Vařte v páře

Odborníci se shodují, že nejzdravější způsob přípravy zeleniny a masa je vaření v páře. Pokud to s hubnutím myslíte vážně, investice do parního hrnce se vám jistě vyplatí. Potraviny připravované v páře si zachovávají cenné minerální látky a vitamíny, navíc se celé vařeníobejde bez tuku a s menším množstvím soli.

Domácí chleba

Vzdát se ve svém jídelníčku pečiva je těžké. Průmyslově vyráběné pečivo je ovšem velkým nepřítelem dokonalé postavy. Moc si nepomůžete, ani když nakupujete tmavé pečivo. Málokdy opravdu obsahuje více cereálií, většinou je pouze dobarvené karamelem, aby vypadalo zdravější. Řešení je nasnadě. Pečte si vlastní chleba.Hubněte snáz se zdravou přípravou pokrmů

Domácí pekárna už ve spoustě domácností patří mezi standardní kuchyňské potřeby. Ušetří vám spoustu času a pečení s ní není složité. U domácího pečiva máte přesnou představu o jeho obsahu a víte, že neobsahuje žádné konzervanty ani jiné chemické látky, které zbytečně zatěžují organismus. Navíc díky pekárně můžete dělat i vlastní zavařeniny z čerstvého ovoce, které vám zajistí dostatečný přísun vitamínů i v zimě.

Pečící folie

Pokud se neobejdete bez chutného propečeného masa, zapomeňte na pekáč plný omastku. Pečte maso zabalené v alobalu nebo na speciálních pečících táccích, kterými tuk proteče. Tento způsob přípravy obzvláště svědčí rybám a křehkému masu.

Hubněte snáz se zdravou přípravou pokrmů

Tlakový hrnec

Máte doma papiňák? Tak ho rozhodně používejte! V tlakovém hrnci uvaříte zdravě a hlavně rychle nejen maso, zeleninu nebo omáčky, ale dají se v něm dělat i skvělé džusy a polévky. Domácí česnečka je hotová za 2 minuty, zeleninová nebo nudlová polévka za pět minut. Ženy, které se naučí využívat tlakové hrnce ve svůj prospěch tak mohou vařit chutná a zdravá jídla i ve všední dny, když se vrátí v pět zatahané z práce. A věřte, že domácí polévku ocení rodina i vaše postava milionkrát víc, než tu z pytlíku.