Grilování s rozumem, aneb pozor na zbytečné letní přibírání

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Grilovani nejen pro vegetariany - 1Jestliže na víkend a možná i v průběhu týdne plánujete nějakou tu akci na zahradě, než se vydáte do obchodu na nákup potřebných surovin, zapřemýšlejte, které potraviny jsou pro vaše tělo ty nejvhodnější.

Jaké maso hodit na gril?

Maso na grilu je jednou z největších lahůdek, která na zahradě nesmí chybět, avšak je dobré vybírat maso libové, pro ženy ideálně krůtí nebo kuřecí prsa. Jestliže milujete vepřové, opět vybírejte co nejméně prorostlé a co nejvíce libové. Vynechejte všechny možné klobásky, párečky, natož předem naložené cokoliv! A pokud se nebojíte svůj jídelníček zpestřit, vyzkoušejte rybu na grilu, nebo například oblíbenou lahůdku v podobě Šmakouna.

Opravdu potřebujete pečivo?

Naučili jsme se maso zakusovat alespoň kouskem chleba. Zkuste pro tentokrát koupit raději chléb žitný, vašemu tělu udělá líp než pšeničný. A jestliže na něm netrváte, můžete si k masu uvařit klasicky rýži, na grilu opéct brambory a nejlépe k tomu i hromadu zeleniny. Přijďte na chuť cuketě a lilku a nebudete už chtít jinak.

Ach ty kalorické koktaily

Jasně, párty by se bez dobrého drinku prostě neobešla. Nemusíte ale nutně každý druhý den připravovat míchané koktaily z tvrdého alkoholu a sladkých limonád. Nachystejte si lehký vinný střik s ledem, nebo dobře vychlazenou jedenáctku. Tak či tak, pro vaše tělo uděláte určitě líp. No a nakonec proč jednou nevyzkoušet celou akci na vodě? Možná budete mile překvapení, že vás druhý den nebude bolet hlava. Grilujte s rozumem, ať nemusíte po létě znovu shazovat přebytečná kila.

 

Reklama

Doporučujeme

Málo kalorií, hodně benefitů. Proč by banán neměl chybět ve vaší kuchyni

Sladký, jednoduchý, všestranný. Banán možná nepůsobí jako výživový zázrak, ale tělo ho miluje víc, než tušíme. V jediné porci ukrývá víc síly, než si...

Trápí vás povislá kůže na pažích? Zatočte s ní přírodní cestou

Břicho, stehna a zadek. Tři hlavní partie, na které se při cvičení zaměřuje většina žen. Ale co ruce? Právě paže bývají často největším „zrádcem“,...

Na co myslet při tvorbě dětského pokoje? Tipy od designérky Jany Pařízkové

Na konci léta řeší mnoho rodičů úpravu dětského pokoje. Nový školní rok je totiž pro všechny pomyslný zlom. A právě zařizování dětského pokoje je...

Poslouchej vnitřní hlas: Intuice není magie, ale tichá moudrost, kterou jsme se odnaučily slyšet

Někdy stačí jen na chvilku ztichnout, aby ses znovu spojila se sebou. Intuice není žádná ezoterika, ale přirozená moudrost, která v nás vždy byla....

Průzkum: české děti se naučily svačit – devět z deseti svačí každý den

Většina českých školáků pravidelně svačí a sportuje, ukázal aktuální průzkum společnosti Nestlé zaměřený na stravovací návyky žáků základních škol. Dle průzkumu svačí každý den...

Polévka, která obejme: Proč je vývar víc než jídlo a jak ho připravit srdcem

Miska vývaru je víc než kalorie. Je to objetí v lžíci, návrat ke klidu a tiché gesto lásky. Když jsi nemocná, vyčerpaná nebo jen...

Máte rádi ovocné knedlíky? Připravte si tyto tři verze, výsledek vás dostane

Kdo by neměl rád ovocné knedlíky? Ať už použijeme tvarohové, kynuté či bramborové těsto, je to vždy fenomenální záležitost. Navíc tento pokrm zbožňuje většina...

Toxická pozitivita: Když úsměv zakrývá bolest a „všechno je fajn“ přestává platit

Tlak na optimismus se v posledních letech proměnil v novodobý společenský požadavek. Úsměv, lehkost, vděčnost. Věty, které měly léčit, se však stávají maskou. A...

Slovo „ne“ jako akt péče o sebe: Nauč se odmítat bez viny a bez výčitek

Od dětství jsme vedeny k tomu, abychom byly přizpůsobivé, ochotné a vstřícné. Odmítání bývá spojováno s nelaskavostí. Právě v něm ovšem často leží ochrana...

Večeře z jedné pánve: Zapečené gnocchi

Když se vracíš domů hladová, s hlavou plnou práce a s otázkou „Co dnes zase uvařit?“, může být odpovědí právě tohle jídlo. Voňavé, teplé,...

Návrat po flámu do kondice: Co se děje v těle a které recepty nás postaví na nohy?

Každý to někdy zažil – skvělý večírek, spousta zábavy, pár skleniček navíc. A pak přichází střih - ráno, kdy člověk cítí, že hlava i...

Útulný podzim? Tady je návod ve 3 krocích

Podzim je v plném proudu – a s ním přichází ideální čas proměnit domov v hřejivé útočiště. Právě tohle období vybízí ke zpomalení. Je...

Probuzení s láskou: Rituály, které hýčkají duši

Když první paprsky slunce prosvítají oknem, den zve k novému začátku. Jak proměnit ráno v okamžik, který hřeje srdce? Objevte rituály, které změní váš...

Snídaně, která vydrží: Sladká ovesná kaše na milion způsobů

Některá rána jsou divoká, jiná ospalá. V každém případě potřebuješ něco, co ti dá energii a dobrý pocit. Ovesná kaše je přesně taková snídaně...

Dozrávají vám švestky, hrušky nebo třešně? Zkuste si z nich připravit tyto koláče

Konec léta přináší bohatou úrodu ovoce, které rádi používáme do koláčů. Ať už je pečeme jen tak, pro návštěvu nebo jako sladkou tečku po...
Reklama
Reklama