Recenze: Source Code/Zdrojový kód, mysteriózní sci-fi thriller USA 2011

Po pár minutách zmatečného rozhovoru, který se točí okolo rozchodu s partnerem a změny životního stylu oné ženy, odbíhá na toaletu, aby ke svému zděšení zjistil, že v zrcadle není jeho vlastní tvář. Než se stačí nad situací pořádně zamyslet, vlak vybuchne a všichni


Po pár minutách zmatečného rozhovoru, který se točí okolo rozchodu s partnerem a změny životního stylu oné ženy, odbíhá na toaletu, aby ke svému zděšení zjistil, že v zrcadle není jeho vlastní tvář. Než se stačí nad situací pořádně zamyslet, vlak vybuchne a všichni zemřou.


Čtete také:Recenze: Hall Pass/ Týden bez závazků, komedie USA 2011

Recenze: Source Code/Zdrojový kód, mysteriózní sci-fi thriller USA 2011

Ztráta paměti nebo vojenská operace?

Colter se v šoku probouzí připoutaný v  křesle v jakési kovové uzavřené kapsuli a z počítačové obrazovky k němu promlouvá naléhavý ženský hlas, který se Coltera ptá, co viděl a zda se mu tentokrát podařilo zjistit, kdo z cestujících bombu umístil. Když dostane zápornou odpověď, vysílá Goodwinová signál a Colter se znovu ocitá ve stejném vlaku, ve stejnou dobu a vše se odehrává nanovo. S tím rozdílem, že tentokrát voják Stevens ví, co je jeho úkol.

Snad nic moc neprozradím, když sem napíši, že „Source Code“ je, v tomto případě, přístroj, který využívá časovou smyčku posledních osmi minut života oběti zachovanou v jeho mozku, do které je voják Colter Stevens opakovaně virtuálně posílán.

Zdrojový kód vyšel na DVD 26. 8. 2011

Velice poutavý thriller se sci-fi prvky se rozjíždí ve slušném tempu a prakticky okamžitě Vás vtáhne do děje. Inteligentní příběh vojáka, který pomáhá své vlasti odhalit teroristu, aby zabránil jeho dalším útokům, a v průběhu netypického vyšetřování odhaluje i neméně podstatné skutečnosti o své vlastní osobě, je okořeněn, pro nás ženy, romantickým prvkem. A když se kruh uzavře, vše má dokonce své logické opodstatnění. A kdybyste se, náhodou, v té vědecké části trochu ztratily, i tak si film můžete užít a rozhodně je na koho se koukat. Jake Gyllenhaal se ne nadarmo umístil v roce 2006 mezi „50 nejkrásnější lidí“ v časopise People. Přeji napínavou zábavu.

Recenze: Source Code/Zdrojový kód, mysteriózní sci-fi thriller USA 2011

Další: Recenze: Friends With Benefits/ Kamarád taky rád

 

Hrají: Jake Gyllenhaal (kpt. Colter Stevens), Michelle Monaghan (Christina), Vera Farmiga (důstojník Goodwinová)

Režie: Duncan Jones

Soutěžte s námi o super ceny!

 

Text a foto: DD