Za většinu onemocnění může překyselení organismu!

Překyselení organismu je dnes považováno za jedno z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů, varují odborníci. Už nejslavnější lékař antického starověku - Hippokrates - tvrdil, že ze všech složenin obsažených v našem těle se kyseliny projevují jako ty


Překyselení organismu je dnes považováno za jedno z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů, varují odborníci. Už nejslavnější lékař antického starověku - Hippokrates - tvrdil, že ze všech složenin obsažených v našem těle se kyseliny projevují jako ty nejškodlivější.

Za většinu onemocnění může překyselení organismu

Jeho slova potvrzují po tisících let i dnešní odborníci. "Překyselení organismu zvyšuje riziko zánětlivých onemocnění způsobující zpomalené hojení ran či zeslabenou schopnost regenerace. Následky se projevují v podobě depresí, psychických poruch, obezity, cukrovky, dále roztržitostí, opotřebováním žláz, plísňovými onemocněními či ekzémy," vysvětluje MUDr. Otto Horák z pardubického centra Wellness Trend.

Může za to špatné stravování

Na vině je nejčastěji nesprávná životospráva, která způsobuje, že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje. Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemocí. Problémy způsobuje především nadměrná konzumace masa, mléka, kávy, cukru, sladkostí či průmyslově zpracovaných výrobků. "Mezi další spouštěče patří hormonální poruchy, nahromaděná zloba a stres nebo onemocnění ledvin, které nezvládají vylučovat škodliviny z organismu," dodává MUDr. Horák.

Překyselení organismu podceňujeme

Podle posledních výzkumů je právě toto onemocnění důvodem většiny nemocí. Podle některých specialistů není téměř možné onemocnět, dokážeme-li udržet v těle správnou zásadito-kyselou rovnováhu. Ale jak na to? "Hlavním lékem na překyselení organismu je strava nezatížená potravinovou chemií," uzavírá renomovaný odborník a zakladatel programu Revoluční hubnutí.

Co je důležité?

  • jíst syrovou zeleninu a ovoce
  • denně konzumovat kvalitní celozrnné obilniny
  • nezapomínat na zakysané mléčné výrobky
  • dopřávat si luštěniny
  • vyhýbat se tučným masům a výrobkům
Text a foto: KORZO [clear] [gallery ids="11433,11432"]