Kysané zelí je bezvadný zaháněč hladu

Kdo vsadí právě teď na kysané zelí, nejenže zhubne, ale prospěje také svému zdraví a bude se i za nevlídného počasí usmívat na svět. Tenhle zdroj vitaminů a dobré nálady přitom stojí jen pár korun a je trvanlivý, takže ho můžete mít pořád po ruce v lednici nebo ve spí


Kdo vsadí právě teď na kysané zelí, nejenže zhubne, ale prospěje také svému zdraví a bude se i za nevlídného počasí usmívat na svět. Tenhle zdroj vitaminů a dobré nálady přitom stojí jen pár korun a je trvanlivý, takže ho můžete mít pořád po ruce v lednici nebo ve spíži.

Kysané zelí je bezvadný zaháněč hladu

Kysané zelí je bezvadný zaháněč hladu, jeho 100 g obsahuje pouhých 17 kalorií! Mimoto vám sníží chuť k jídlu, pročistí střeva, odvede z těla škodliviny a upraví vaše trávení lépe než jogurt. Jeho pravidelná konzumace je skvělou účinnou prevencí vzniku rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Uchování celých zelných hlávek nasolením znali už ve starém Římě. Dnešní způsob výroby kysaného zelí údajně převzali ve středověku Slované od Tatarů. Při objevných cestách po světových mořích se dávní mořeplavci chránili požíváním kysaného zelí před obávanými kurdějemi, nemocí vznikající z nedostatku vitaminů.

Posilovač imunity v zimě

Zelí oceníte hlavně teď před podzimním a zimním obdobím, protože posiluje organismus proti infekcím. Už 200 gramů kysaného zelí pokryje denní potřebu vitaminu C. Působí také proti depresím a obsah vitaminu B12 je dobrý pro nervovou soustavu. Vysoké množství vitaminu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. Kysané zelí obsahuje také draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fluor a enzymy.

Proč jíst kysané zelí?

  • zahání hlad
  • působí jako prevence vzniku rakoviny
  • snižuje deprese
  • podporuje tvorbu krve a hormonů
  • aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím
  • snižuje vysoké hodnoty krevního tlaku
  • aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek
  • podporuje i látkovou výměnu
  • má odvodňující účinek, proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla
Ale pozor! Konzumujte zelí ve zkvašeném stavu, protože pro čerstvou hlávku výše uvedené zázračné vlastnosti neplatí! (eh) Foto: www.pixmac.cz