Čtvrteční pečení v podobě lahodných ořechových řezů. Vyzkoušejte.

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Tuto dobrotu jsem poprvé ochutnala, asi jako sedmnáctiletá slečna, od maminky své kamarádky a nesmírně jsem se do ní zamilovala. Jemný, rozpadá se na jazyku, sladký tak akorát. Doslova orgasmická lahůdka. Díky Leuško!

medove-rezy-s-orechovou-grilazi

Suroviny:

TĚSTO:

  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 150g cukru moučka
  • 200g hery
  • 2 rovné lžičky sody rozmíchané se 2 lžícemi mléka.
  • Rum

OŘECHOVÝ VRCH:

  • 200g nasekaných vlašských ořechů
  • 100g cukru moučka
  • 125g hery
  • 2 lžíce medu

KRÉM:

  • 1/2 l mléka
  • 5 lžic dětské krupičky
  • 160g cukru moučka
  • 1 hera (máslo)

Příprava:

Těsto: Z ingrediencí si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na plech (nejlépe na pečící papír) a upečeme. Ještě teplé ho pak pokapeme rumem. Druhý díl těsta si také rozválíme na plech, na něj vlijeme ořechový vrch a upečeme.

Ořechový vrch: Všechny suroviny svaříme na plotně, dokud se nám vše krásně nespojí.

Krém: Z mléka a krupičky uvaříme hustou kaši. Cukr si utřeme s herou. Vychladlou kaši pak vešleháme do másla.

První plát pokapaný rumem potřeme krémem a na něj položíme druhý plát s ořechy. Ořechy musí být nahoře. Necháme pořádně vychladit, nejlépe do druhého dne.

 

 

Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?

 

Markét ,)

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama