Letní mňamky na last minute, které si musíte užít!
Prázdniny jsou u konce a tak je nejvyšší čas pořádně rozmazlit chuťové pohárky ryze letními dobrotami, než tady budeme mít podzim a sezóna ovoce, zeleniny a tepla bude v nenávratnu. Pokud jste celé léto moc nehřešila, protože jste byla pořád někde v trapu, máte poslední chvíli to všechno napravit. Nám se už pořádně sbíhají sliny, takže přestaňte počítat kalorie a vyměňte salát za tyto pozemské slasti.
Meloun: Osvěžující „zákusek“ plný vitamínů
Jestli byste se mě zeptali, co si představím, když se řekne léto, tak je to právě meloun. Mohla bych ho jíst na kila a i tak se mi nepřejí. Dokonale osvěží, zaleje organismus, dodá vitamíny a není nijak významně kaloricky náročný. Sedněte si na houpačku, lehněte si do houpací sítě a pochutnejte si na ideálně dobře vychlazeném melounu. V obchodu můžete sáhnout po tom klasickém červeném – neboli vodním druhu cantaloupe, cukrovém galia, cukrovém žlutém, nebo piel de sapo. Meloun cukrový si ráda naservíruji k sýru, uzenému lososu, nebo s plátkem sušené šunky, kdy chutná snad ještě líp. Můžete je dále šupnout do salátu, udělat smoothie, nebo z něj připravit dětem osvěžující domácí limonádu, či zmrzlinu. Tak toho využijte, dokud je a nestojí majlant.
Mladý kokos: Zdroj zdraví
Jakmile jsem se vrátila z Dominikány, tak na mladý zelený kokos prostě nedám dopustit. Neznám totiž lepší osvěžení, než je kokosová šťáva, kterou popíjíte brčkem přímo z plodu a jakmile jste na dně, tak lžičkou vyškrábnete kokosovou dužinu (maso) a božsky si pošmáknete. Pokud se vám nechce pracně dostávat do kokosu, můžete si koupit šťávu v praktickém balení. Jen si ale dávejte pozor, ať není doslazována a jinak upravována. Tip: Když vás bude honit mlsná, zakřupněte si do kokosových lupínků. Jsou božské!
Využijte cuketu
V létě se na zahrádce objevuje snad geometrickou řadou a rozhodně ji tam nenechejte jen tak. I když má na první kousnutí nevýraznou chuť, tak ji můžete chutně upravit a pochutnat si za pár korun. Co tedy s ní? Fantastické jsou smažené cuketové kolečka, které před obalováním osolíte a potřete česnekem, můžete ji naplnit mletým masem a upéct v troubě, dát ji na gril, nakrájet do polévky, nebo z ní dětem upéct bábovku. Strach mít nemusíte, remcat nebudou. Ve všech variantách totiž chutná skvěle.
6 tipů pro mlsné jazýčky
Připravte si domácí zmrzlinu z poctivých ingrediencí. Co třeba ostružinovou s jogurtem, nebo smetanou. Milujete zmrzlinu? Nechejte si ji natočit do trdelníku. Změna je život a kournoutek známe všichni. Určitě nesmíme zapomenout na ledovou kávu, frappé, nebo latté s pořádnou dávkou šlehačky. Tajný trik: Zapíchněte do ní čokoládovou tyčinku. Chtějí děti bubble tea? Přijde vám ale moc drahý? Uvařte doma zelený čaj, po vychladnutí zalijte ovocným džusem (pomeranč, jahoda, banán, broskev) a přisypte gumové medvídky či jiné želé. Hoďte na gril ananas. Fantasticky zkaramelizuje! Co takhle si upéct kynutý borůvkový koláč s drobenkou, nebo uvařit borůvkové knedlíky, zasypat tvarohem, cukrem a polít rozpuštěným máslem.
emiliemurmure.com; thekitchenmccabe.com; completerecipes.com; pinterest.com
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)