Uzené maso v pivním těstíčku

250 g vepřového uzeného masa150 g tvrdého sýra2 vejce2 lžíce hladké mouky 1 sklenička piva špetka oregana sůl olej na smažení Uzené maso uvařte a nakrájejte na plátky. Vejce ušlehejte s moukou, solí, kořením a pivem. Sýr nastrouhejte najemno a přimíchejte do těstíčka. Kaž


250 g vepřového uzeného masa
150 g tvrdého sýra
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 sklenička piva
špetka oregana
sůl
olej na smažení

Uzené maso uvařte a nakrájejte na plátky. Vejce ušlehejte s moukou, solí, kořením a pivem. Sýr nastrouhejte najemno a přimíchejte do těstíčka.

Každý plátek masa obalte v těstíčku a usmažte na rozpáleném oleji na pánvi. Podávejte s bramborovou kaší a kyselými okurkami nebo nakládanou červenou řepou.

Tip:

Místo uzeného masa můžete obalit šunku nebo plátky sekané.