Upečte si velikonočního zajíce!

Upečte si velikonočního zajíce!

 Zkustě letos o Velikonocích něco nového, co nemá na slavnostní tabuli každý. My to letos vidíme na velikočního ušáka, kterého vykouzlíte z dortového korpusu jedna dvě! 


 

Beránek se nenosí, chce to změnu

Kakaový beránek, tvarohový nebo ten s rozinkami máčenýma v rumu. Říkáte si, že by to chtělo změnu? Upečte si ušáka a nebojte, novou formu potřebovat nebudete. A začneme drobátko netradičně tím, že si upečeme váš oblíbený korpus na dort. V tomto případě rozhodně neexperimentujte s něčím novým, ať máte jistotu lahodného výsledku. A spíše volte ten světlý bez čokolády a kakaa.

 

Postup pro všechny, co chtějí zkusit něco nového

Korpus rozřízněte, ať jej můžete potřít marmeládou a vrstvou vanilkového nebo šlehačkového (tato varianta krému je lehčí, než ta z másla).. Jakmile budete mít hotovo je na čase základ pro dort přepůlit a dvě poloviny (kulatou stranou nahoru) spojit krémem. Pak opatrně ostrým nožem opatrně sřízněte trochu korpusu, ať podpoříme zaječí proporce. Nakonec na ušáka navrstvěte krém a zasypte ho bohatě nastrouhaným čerstvým kokosem.

 

Rady na závěr

Tip: Aby se vaše děti mohly realizovat, požádejte, ať z překreslené šablony vystřihnou zaječí uši. A vnitřek vybarví růžovou pastelkou. Stejným způsobem můžete upéct druhého zajíce. Kokos promíchejte s kakaem, ať máte kontrastní dvojici. A vaše dvě dítka se nemusí hádat, komu vlastně sladký dortík patří. Každý budou mít svého sladkého chlupáče.