LEHKÝ SNÍDAŇOVÝ JOGURT S KROUPAMI A OVOCEM

LEHKÝ SNÍDAŇOVÝ JOGURT S KROUPAMI A OVOCEM

K prázdninovému lenošení u vody nebo na chatě se ideálně hodí pokrmy, které jsou lehké, ovocné a rychle hotové. Totéž platí i pro letní snídaně. Ranní jídlo by nás mělo zasytit a vybavit dostatkem energie na dopoledne, rozhodně bychom se jím ale neměli takříkajíc zaplácnnout.


 Skvělou alternativou jsou kroupy. Malá obilná zrnka v sobě skrývají pořádnou dávku vitamínů B a E, jsou bohatá na vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, železo i vlákninu. Vyzkoušejte je smíchat s jogurtem, pro odlehčení například se sníženým obsahem laktózy (např. Hollandia s 0,01 % laktózy), a čerstvým ovocem a získáte snídani, která vás nakopne do nadcházejícího dne.

Doba přípravy: 35 minut Na přípravu jedné porce budete potřebovat: 50 gramů krup 200 gramů bílého jogurtu Hollandia s 0,01 % laktózy 1 lžíci medu nebo agávového sirupu Hrst oblíbeného ovoce (např. malin, borůvek, jahod, hroznového vína…)    

Postup: Snídaňové misky jsou jednoduché na přípravu. V podstatě stačí všechny ingredience s citem promíchat a rovnou servírovat. Nejprve si připravíme kroupy, obilná zrnka propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí přibližně 30 minut, následně scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu řádně scedíme. Do misky nalijeme jogurt ochucený medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy a opláchnuté, pokrájené ovoce a můžeme podávat.

Tip: Pokud chcete po ránu ušetřit ještě více času, připravte si kroupy do zásoby. Uvařené vydrží v lednici alespoň čtyři dny a v létě navíc oceníte, že jsou vychlazené.