Máme pro vás skvělé tipy na zdravou snídani

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

 

Chai Latte

1l mandlového nápoje Alpro Original
10 celých lusků kardamomu, lehce podrcených
5 celých hřebíčků, 2 celé skořice
5 cm čerstvého zázvoru
1 vanilkový lusk
2 lžíce medu, 3 sáčky černého čaje

850 ml mandlového nápoje Alpro nalijeme do rendlíku a přidáme kardamom, hřebíček, skořici, plátky zázvoru, semínka vanilky i rozkrojený vanilkový lusk. Zahříváme na mírném plamenu, dokud směs nezačne krásně vonět (zhruba 15 minut). Přimícháme med, vložíme čajové sáčky a necháme 3 minuty povařit. Zbývajících 150 ml mandlového nápoje nalijeme do dalšího rendlíku a přivedeme k varu. Prošleháváme, dokud se nevytvoří pěna. Přes jemné sítko nalijeme do dvou třetin skleničky okořeněnou čajovou směs. Třetinu sklenice doplníme pěnou z mandlového nápoje. Chai Latte se tradičně pije teplý a sladký.


Green tea latte

1 lžíce mletého zeleného čaje
1/2 lžičky medu
150 ml neslazeného mandlového nápoje Alpro
1 lžíce vody

K zelenému čaji přidáme horkou vodu a mícháme, až se prášek rozpustí. Mandlový nápoj s medem zahříváme
v kastrůlku, dokud se nezačnou objevovat malé bublinky. Prošleháme do pěny, přidáme do připraveného zeleného čaje a posypeme špetkou čaje.


Mandlová pochoutka s quinoou

130 g nevařené quinoy, 1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mořské soli
100 ml mandlového nápoje Alpro Original
1 lžíce mandlových plátků
2 jablka, nakrájená na plátky
130 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílý
1 lžička medu

Quinou dáme do středně velkého rendlíku, zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Poté zmírníme plamen a necháme 15 minut dusit pod pokličkou, dokud quinoa všechnu vodu nevsákne. Sundáme z plotny
a přidáme skořici a mořskou sůl. Quinou přendáme z pánve do misky, do rendlíku následně nalijeme mandlový nápoj. Na mírném plamenu zahříváme 3 – 4 minuty. Do skleniček s širokým hrdlem postupně vrstvíme quinou, mandlové plátky, jablka a rostlinnou alternativu jogurtu Alpro bílý. Vše zalijeme několika lžícemi teplého mandlového nápoje a na závěr pokapeme medem. Podáváme teplé.


Mandlový chia pudink s vanilkou

1 l neslazeného mandlového nápoje Alpro
170 g chia semínek
2 vanilkové lusky
2 lžíce javorového sirupu
hrst borůvek a ostružin
hrst vlašských ořechů

V misce dobře promícháme neslazený mandlový nápoj Alpro, 170 g chia semínek, semínka ze dvou vanilkových lusků a 2 lžíce javorového sirupu. Dáme do lednice na nejméně hodinu, ale v ideálním případě přes noc.
Do skleničky dáme vrstvu chia pudinku. Na ni nasypeme směs borůvek a ostružin. Přidáme vrstvu vlašských ořechů. Celý postup opakujeme, dokud není sklenička plná.


Ovocná snídaňová miska

600 ml mandlového nápoje Alpro Original
120 g celozrnných cereálií
400 g červeného ovoce
4 lžíce mandlových lupínků, opražených (volitelné)

Celozrnné cereálie přelijeme mandlovým nápojem Alpro. Přidáme červené ovoce. Můžeme dozdobit opraženými mandlovými lupínky. Ihned podáváme.

 

 Více informací na www.alpro.com/cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Vlna žádostí skončila, předčasné důchody ztratily na atraktivitě

V roce 2024 požádalo o předčasný důchod jen něco přes čtyři a půl tisíce lidí. Česká správa sociálního zabezpečení hlásí nejnižší čísla za poslední...

Jak pečovat o vlněné svetry, aby vám vydržely roky? Zde jsou nejčastější chyby, kvůli kterým se sráží a ničí

Vlněný svetr je kousek, který v zimě zahřeje jako nic jiného. Navíc bývá hebký a elegantní, zkrátka je to ideální parťák do chladných dnů....

Soutěž o tělovou kosmetiku Onclé, která Vám zpevní postavu

Zapojte se do naší soutěže. Čeká na Vás Dámská řada Onclé obsahující 3 výjimečné tělové produkty pro tvarování postavy a potlačení celulitidy, strií i...

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Astratex slaví čtvrtstoletí

25 let krásy, pohodlí a sebevědomí žen Astratex, přední český specialista na spodní prádlo a plavky, letos slaví své 25. narozeniny. Společnost, která začínala v...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3